Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ASF a DESCINS la marii asiguratori de pe piața AUTO: Verificări la SÂNGE de frica unor noi falimente de tip City Insurance

Cristi Șelaru
ASF Autoritatea de Supraveghere Financiară ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) desfăşoară un control inopinat la jucătorii rămaşi în piaţa RCA, după retragerea autorizaţiei de funcţionare şi demararea procedurii de faliment împotriva City Insurance, potrivit ASF.

„În prezent, Autoritatea de Supra­ve­ghere Financiară desfăşoară un con­trol inopinat la cele opt companii de asigurări care comercializează poliţe RCA. Tematica controlului vizează printre altele respectarea prevederilor legale privind procesul de subscriere a poliţelor, de constatare şi de avizare a daunelor, precum şi respectarea normelor interne ale companiilor. Acţiunea de control nu urmăreşte tematici retroactive, ci se axează pe chestiuni curente, la zi“, au transmis reprezentanţii ASF pentru ZF.

Cele opt companii de asigurări care încă practică RCA pe piaţă sunt Euroins, cu un volum al subscrierilor pe acest segment de 701 mil. lei în S1/2021, Allianz-Ţiriac - cu subscrieri de 133 mil. lei, Omniasig - cu 132 mil. lei, Asirom - cu 84 mil. lei, Grawe - cu 56 mil. lei, Groupama - cu 52 mil. lei, Generali - cu 31 mil. lei şi Uniqa Asigurări - cu 17 mil. lei prime bru­te subscrise pe RCA la final de S1/2021.

Piaţa RCA a ajuns la finalul pri­me­lor şase luni din 2021 la un volum al sub­scrierilor de 2,25 mld. lei, consem­nând un avans de 15%, faţă de perioa­da similară a anului trecut. La aproape două luni după ce City Insurance a intrat în faliment, piaţa RCA a înregistrat creşteri importante de preţuri, situaţie similară cu cea de după alte două mari falimente din piaţă, respectiv Astra şi Carpatica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.