Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ASF celebrează educaţia financiară în cadrul World Investor Week

Cristi Șelaru
Autoritatea de Supraveghere Financiară ASF

ASF celebrează educaţia financiară în cadrul World Investor Week

Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) organizează, în perioada 16 - 20 octombrie 2023, sub egida "Săptămânii Mondiale a Investitorului" (World Investor Week - WIW), o serie de acţiuni şi de evenimente dedicate educaţiei financiare, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Acestea au drept scop conştientizarea importanţei dobândirii noţiunilor specifice pieţelor financiare non-bancare de către elevi, tineri, dar şi de către publicul larg.

Săptămâna WIW, aflată la cea de-a şaptea ediţie, a început luni, la Bursa de Valori Bucureşti, în prezenţa a peste 80 de liceeni care au participat la deschiderea şedinţei de tranzacţionare şi la un workshop de educaţie financiară, având drept obiectiv conştientizarea aspectelor legate de piaţa bursieră în rândul tinerilor.

Un alt eveniment, care va avea loc joi, 19 octombrie 2023, în cadrul WIW, este dezbaterea "Cine conduce jocul? Bursa vs. crypto", la care vor participa Cristian Logofătu, CFO Bittnet Systems, şi George Rotariu, CEO Bitcoin România, discuţia fiind moderată de Paul Maior, preşedintele Invest Club. Evenimentul, organizat în parteneriat cu Universitatea Politehnica din Bucureşti, va avea loc în Aula 1 a Politehnicii în intervalul orar 15:00 - 17:00 şi se adresează studenţilor, elevilor şi altor persoane interesate.

În cadrul WIW, ASF a programat o serie de acţiuni de educaţie financiară adresate elevilor, studenţilor, dar şi adulţilor. De asemenea, în săptămâna WIW, Depozitarul Central va oferi gratuit populaţiei serviciul de înregistrare a codului IBAN.

Autoritatea de Supraveghere Financiară va demara, cu ocazia World Investor Week, o campanie de informare, pe o perioadă de trei luni, cu privire la fraudele financiare din mediul online.

World Investor Week este un demers iniţiat de International Organization of Securities Commissions (IOSCO). Autoritatea de Supraveghere Financiară este membră a IOSCO şi în această calitate susţine demersurile organizaţiei, care a lansat în 2017 conceptul World Investor Week, conştientizând nevoia de educaţie financiară în contextul unei pieţe financiare în schimbare şi a unui comportament bazat din ce în ce mai mult pe asumarea unor riscuri mari.

De asemenea, în comunicat sunt prezentate principalele acţiuni organizate de ASF sub egida WIW: "Clopoţelul sună la BVB!" - eveniment care reuneşte la Bursa de Valori Bucureşti peste 80 de elevi, ce participă la deschiderea şedinţei de tranzacţionare şi la un workshop de educaţie financiară;Wellness Financiar programul A.S.F. de educaţie financiară dedicat companiilor - seminar cu largă participare naţională pe tema investiţiilor pe piaţa de capital. Beneficiarii sunt membrii Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR), organizaţie parteneră A.S.F. în cadrul acestui program; Bootcamp EduFin - prima sesiune a acestui program de tip Train-the-Trainer, în care lectorii voluntari vor participa la sesiunile de training susţinute de specialiştii A.S.F. în vederea integrării acestora în tematica şi abordarea Autorităţii în domeniul educaţiei financiare. Reprezentanţii pieţelor se alătură astfel eforturilor A.S.F. privind educaţia financiară.

Totodată, ASF menţionează acţiunile: "Cine conduce jocul? Bursa vs. crypto" - eveniment organizat în parteneriat cu Universitatea Politehnica din Bucureşti şi care va avea loc joi, 19 octombrie 2023, în Aula 1 a Politehnicii, fiind adresat elevilor, studenţilor şi altor persoane interesate. Vor lua parte la dezbatere Cristian Logofătu, CFO Bittnet Systems, şi George Rotariu, CEO Bitcoin România. Moderator - Paul Maior, preşedintele Invest Club; Vot în cadrul concursului de desen "FinPitic şi Lumea Financiară" - în această săptămână va avea loc votarea în cadrul concursului anual de educaţie financiară prin poveste şi desen, adresat elevilor din clasele 0-4; Participarea reprezentanţilor A.S.F. în calitate de vorbitori invitaţi la conferinţa internaţională a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD); Laboratorul Academic - programul A.S.F. dedicat mediului universitar. În această săptămână sunt organizate mai multe seminarii şi webinarii pentru studenţii universităţilor partenere A.S.F; Start2Learn - programul A.S.F. dedicat mediului preuniversitar, în cadrul căruia se desfăşoară ore de educaţie financiară formală, complementară curicumului şcolar; înregistrarea codului IBAN de către Depozitarul Central. Această operaţiune oferă posibilitatea înregistrării codului IBAN în mod gratuit pentru deţinătorii de instrumente financiare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.