Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ASF - Doi asiguratori, City Insurance şi Euroins, controlează peste două treimi din piaţa asigurărilor RCA

www.romaniatv.net
poliță RCA

Piaţa asigurărilor auto obligatorii RCA a rămas la un grad de concentrare crescut, în condiţiile în care primii doi jucători, City Insurance şi Euroins, controlează împreună 69,29% din această zonă, estimată la 970 milioane lei (205 milioane euro), potrivit datelor publicate, miercuri, de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), citate de news.ro.

City Insurance a rămas lider pe această zonă, cu o cotă de piaţă de 37,62%, fiind urmată de Euroins cu 31,67% şi de Omniasig VIG cu 8,58%.

Citește și: A ieșit la iveală! Cât de sănătoase sunt roșiile din „Programul Tomata“

”Valoarea totală a primelor de asigurare subscrise pentru asigurările RCA în primele trei luni ale anului 2019 a atins valoarea de aproximativ 0,97 miliarde lei, restul până la totalul clasei A10 reprezentând asigurările transportatorului pentru marfa transportată în calitate de cărăuş şi asigurările RCA subscrise pe teritoriul altor state membre UE în baza dreptului de liberă prestare a serviciilor”, se arată în comunicat.

Comparativ cu primul trimestru al anului precedent, valoarea primelor brute subscrise a crescut cu circa 4,65%. Exprimat în unităţi anuale, pentru a ţine seama de durata diferită a poliţelor, numărul de contracte RCA încheiate până la 31 martie 2019 a fost de 1,593 milioane, în creştere cu 1% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

Citește și: Preşedintele Klaus Iohannis propune modificarea legii electorale:Autorităţile trebuie să ia măsurile necesare

Pe ansamblul întregii pieţe, prima medie RCA anualizată a crescut uşor, cu aproximativ 3%, în trimestrul I al acestui an, comparativ cu acelaşi trimestru din anul precedent, înregistrând valoarea de 609 lei. Dauna medie RCA plătită pentru vătămări corporale în primele trei luni ale anului 2019 s-a diminuat comparativ cu trimestrul I din anul precedent cu 9%, iar cea pentru daune materiale a crescut cu 14%.

Citește și: Eugen Teodorovici îi dă prima sarcina noul preşedinte al ANAF! Ce va avea de făcut Mirela

La nivelul întregii pieţe a asigurărilor, societăţile au subscris, în primele trei luni ale acestui an, prime brute în valoare de 2,71 miliarde lei, în creştere cu 7,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Lider este City Insurance, cu 16,51%, urmată de Allianz – Ţiriac Asigurări cu 13,11% şi Euroins cu 11,87%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.