DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

ASF impune schimbări în PROGRAMA ŞCOLARĂ: Ce materii se vor implementa pentru elevii de gimnaziu şi liceu

elevi clasa

Se prevăd noi schimbări în programa şcolară, după proiectele propuse de Autoritatea de Supraveghere Financiară. Astfel, anul acesta vor fi demarate trei programe naţionale menite să pregătească din punct de vedere economic şi financiar educaţia generaţiilor viitoare. În cele trei programe vor fi implicate Autoritatea de Supravehere Financiară (ASF), Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul Finanţelor Publice. Proramele prevăd modalităţi de educaţie financiară la nivel naţional, atât a elevilor din mediul urban, cât şi a celor din mediul rural, scrie ECONOMICA.NET.

Citeşte şi: Parteneriat NEAŞTEPTAT: România va echipa și întreține elicopterele Black Hawk din Europa Centrală

"Programele sunt demarate din acest an şi aplicabilitatea lor va fi tot de anul acesta, dar nu ştim exact de când. Primul program prevede revizuirea programei şcolare, atâ a celei de gimnaziu, cât şi a celei de liceu, prin introducerea de elemente de educaţie financiară. Practic, o disciplină ca un ABC al lumii financiare, care să cuprindă noţiuni mai simple pentru elevii de gimnaziu şi ceva mai complicate pentru elevii de liceu", a declarat Ovidiu Wlassopol.

Pentru modificarea curriculei şcolare se va constitui un grup de lucru la care vor participa specialişti din Ministerul Finanţelor, alături de cei şi Ministerul Educaţiei şi ASF.

Cel de-al doilea proiect vizează modificarea manualului de economie de clasa a XI-a. Revizuirea manualului se va face pentru ca liceenii să poată învăţa şi primi modele actuale legate de evoluţiile economice curente, într-un limbaj uşor de înţeles pentru ei.

Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii tranşează SCANDALUL din Sănătate. SEMNAL DUR pentru sindicate: 'Nu negociem legea...'

"O naţiune needucată din punct de vedere financiar se prezintă ca o naţiune vulnerabilă, condamnată să nu se poată dezvolta. Rolul nostru este să evităm un astfel de parcurs şi să pregâtim atât tânăra generaţie cât şi pe cea adultă în integrarea acesteia în contextul financiar global", a mai declarat Ovidiu Wlassopol.

Cel de-al treilea program naţional vizează îmbunătăţirea programului din săptămâna Şcoala Altfel, care se desfăşoară de regulă în luna aprilie. În cadrul acestui program, o zi din această săptămână va fi dedicată educaţiei financiare, fie prin organizarea unor cursuri introductive pe acest subiect, fie prin oranizarea unor vizite la diverse instituţii financiare din România. Programul va fi aplicabil şi elevilor din zona rurală.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.