Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful ASF: De ce să ne dăm demisia?

Inquam Photos / George Calin
nicu marcu, asf

Şeful Autorităţii de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu a declarat luni, după audierea în comisiile reunite din Senat, despre o demisiei în urma scandalului de pe piaţa RCA, că ASF a identificat toate defecţiunile acestor companii şi a solicitat intrarea în faliment, conform news.ro.

„Autoritatea de Supraveghere Financiară şi în privinţa companiei City şi în privinţa companiei Euroins a identificat toate defecţiunile acestor companii şi Autoritatea a solicitat intrarea în faliment a acestor companii. De ce trebuie să ne dăm demisia? Pentru că noi am identificat şi am solicitat intrarea în faliment?”, a spus şeful ASF, întrebat dacă ar trebui să îşi dea demisia, aşa cum au şi cerut unii parlamentari în comisiile reunite, în urma crizei de pe piaţa asigurărilor.

Salarii și bonusuri

Nicu Marcu a fost întrebat şi ce alte venituri a primit pe lângă salariul 12.000 de euro.

„Toate veniturile mele şi ale colegilor mei le regăsiţi pe site-ul Autorităţii, în Declaraţia de Avere, şi acolo vedeţi foarte clar şi toarte respectă legislaţia în vigoare. Dacă cineva doreşte ca aceste salarii să nu mai existe în forma actuală, în Parlament se poate modifica legea şi oricând putem să beneficiem de salariile pe care ni le stabileşte Parlamentul”, a spus el.

Întrebat dacă în anul 2022 a primit bonus de performanţă, Nicu Marcu a spus: ”Bonus de performanţă? Păi uitaţi-vă în declaraţia de avere. Avem aşa ceva?”.

Proteste

AUR a protestat la audierea ASF, unde șeful Autorității a spus că atunci când a ajuns la șefia ASF, companiile de asigurări City si Euroins deţineau aproape 80% din piaţa RCA. „În niciun stat nu exista aşa ceva. Cele două companii au practicat tarife foarte mici nesustenabile, iar companiile serioase s-au retras”, a indicat Nicu Marcu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.