Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ASF ţine cu transportatorii - plata RCA ar putea fi SUSPENDATĂ

rca

Vicepresedintele ASF Marius Vorniceanu a declarat marti ca este de partea transportatorilor in dezbaterea legata de suspendare platii politei RCA pe perioada in care autovehiculele nu sunt in circulatie. Asiguratorii sustin insa ca o astfel de masura ar incalca directivele europene, insa transportatorii ii contrazic, spunand ca acestia interpreteaza dupa bunul plac aceste directive.

"Eu sunt de acord cu transportatorii in sensul ca acest RCA pe perioada cand mijloacele de transport marfa nu circula din diverse motive, (...) aceste mijloace de transport pe perioada in care stau pe dreapta, in garaj, se pot depune placutele de inmatriculare la compania de asigurare spre exemplu si pe perioada respectiva sa nu plateasca RCA. Analizam aceasta varianta.

Incercam ca impreuna cu Politia Romana sa gasim o solutie, fie ca placutele de inmatriculare sa fie depuse la Politia Rutiera, fie la compania de asigurari unde este incheiata politia.

Noi suntem de acord sa incercam sa implementam aceasta propunere", a spus Vorniceanu.

ASF sustine de asemenea ideea ca plata RCA sa se faca la Directiile de taxe si impozite, o data cu plata acestora din urma pentru a mari numarul platitorilor de polite RCA.

Vorniceanu a explicat si ce rol va juca proaspatul creat fond de rezolutie. Acesta va fi menit sa ajute companiile de asigurari cand acestea se vor afla intr-o situatie precara, iar prin valorificarea activelor si alte masuri de rezolutie sa fie evitat falimentul. Acesta insa nu a exclus ca plata pe care asiguratorii vor trebui sa o faca acestui fond sa se regaseasca in pretul politelor de asigurare.

Nu in ultimul rand Vorniceanu ar fi de acord si cu o alta propunere facuta in cadrul dezbaterilor de marti din Comisia pentru Transport - finantarea ASF sa fie facuta de la bugetul de stat.

"Aceasta masura nu este deloc rea. Eu achesez la aceasta soutie sa nu se mai spuna ca noi traim de pe spatele asiguratilor si in concubinaj cu piata asigurarilor. Pe mine nu ma intereseaza acest aspect. Eu nu am tinut niciodata partea pietei asigurarilor eu am actionat sa asigur protectia consumatorilor, asa cum este stabilit prin lege", a mai spus Vorniceanu.

--------------------------------------------------------

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a publicat, luni, in Monitorul Oficial, Norma privind cotele de contributie datorate de asiguratori Fondului de rezolutie pentru asiguratori, conform careia societatile vor avea o cota de contributie de pana la 0,40% din volumul de prime brute incasate din activitatea de asigurari directe.

Astfel, cele mai mari cote de contributie datorate Fondul de rezolutie pentru asiguratori vor suporta societatile cu activitate pe segmentul de asigurari generale - 0,40%, in timp ce asiguratorii life vor avea o cota de 0,25%.

In proiectul ASF aflat in dezbatele publica, nivelul contributiei era egal la toate companiile de asigurari, respectiv 0,25%.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.