Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ASF: Un constatator RCA a prelucrat, in medie, un dosar pe zi

ASF

Pentru 8 societăți din cele 9 care sunt autorizate RCA, un constatator daune, la nivelul pieței de asigurări RCA, a finalizat în medie un dosar pe zi. Informația a fost făcută publică într-un comunicat de presă al Administrației pentru Supraveghere Financiară și se bazează pe statistici colectate de ASF de la asiguratori.

Dezvăluire EXPLOZIVĂ: SRI 'lucrează' și acum cu Sebastian Ghiță

Totalul numărului de constatatori la nivelul pieței RCA a fost anul trecut de 727 de persoane, iar numărul acestora a variat de la un minim de 42 de persoane per societate la un maxim de 160 de persoane per societate, existând și cazuri în care mai multe societățile folosesc o firmă specializată în constatării, mai arată comunicatul.

Totalul dosarelor de daună avizate pe parcursul anului 2016 s-a ridicat la 186.579, cu un minim de 8.303 dosare avizate per societate și un maxim de 55.583 de dosare avizate per societate. Numărul de dosare de daună deschise în 2016 este de 278.093.

La nivel național, gradul de ocupare al constatatorilor (număr de dosare avizate/număr de constatatori) a fost, în medie, de 257 de dosare/constatator în anul 2016 și a variat de la 99 de dosare/persoană/an la 537 de dosare/persoană/an.

În ceea ce privește timpul mediu estimat alocat unei constatări, acesta a variat în 2016 de la 10-12 minute la 60 de minute/constatare. Din statistica timpilor medii estimați corelată cu calculul indicatorului grad de ocupare per zi sau per oră, reiese că toate societățile au putut efectua activitatea de constatare fără să înregistreze suprasolicitări de program, mai spune același comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.