Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ashleigh Barty abandonează meciul de vineri de la Roma, în urma accidentării: Trebuie să-mi ascult corpul, durerea devenea prea severă

WTA
barty

Jucătoarea Ashley Barty a declarat că a abandonat meciul de vineri de la Roma, disputat cu Cori Gauff, din precauţie, pentru a fi sigură că este aptă sută la sută la Roland Garros, al doilea grand slam al anului.

"Evident că este greu să termin turneul aşa, este foarte dezamăgitor. Dar cel mai important lucru este să-mi ascult corpul şi să-i dau timp să se odihnească, să-şi revină şi să fiu sigură că peste două săptămâni voi fi sută la sută pentru Roland Garros. E greu să mă decid să renunţ, asta urăsc cel mai mult, să nu pot termina un meci de tenis. Dar durerea devenea prea severă, aşa că era important să-mi ascult corpul, ştiind că există un turneu de grand slam în două săptămâni. Este o problemă la braţ. Este o accidentare care exista deja, o problemă pe care o ştiam dinainte, cu care trebuie să mă descurc în cariera mea. Această accidentare a apărut când eram tânără, la 15 sau 16 ani. Şi revine din când în când. Este important să nu las accidentarea să ajungă într-un punct în care devine incontrolabilă, în care nu mă pot recupera. Va dura puţin timp pentru a trece, asta înseamnă puţin timp fără rachetă, am încredere în echipa mea cu privire la modul de a gestiona acest lucru. Trebuie doar să iei decizia corectă astăzi, pentru a şti că totul va fi bine în două săptămâni. Condiţiile de astăzi (n.r. - ploaie), cu siguranţă nu au ajutat, mingile au fost grele",a declarat Barty, potrivit lefigaro.fr.

Ashleigh Barty, locul I WTA, a abandonat meciul de vienri, din sferturile de finală ale turnelui de la Roma, în momentul în care o conducea pe jucătoarea americană Cori Gauff, locul 35 WTA, la scorul de 6-4, 2-1, scrie News.ro.

Campioana ediţiei 2019 a turneului de la Roland Garros a cerut asistenţă medicală, apoi şi-a salutat adversara şi a părăsit terenul. Barty s-a accidentat la braţul drept, potrivit WTA.

Gauff va evolua în penultimul act cu poloneza Iga Swiatek, locul 15 şi cap de serie numărul 15, sau cu ucraineanca Elina Svitolina, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 5.

După Simona Halep, locul 3 WTA, Barty este a doua jucătoare din Top 3 mondial care se accidentează cu puţin timp înainte de startul French Open, programat la 30 mai.

Simona Halep a anunţat, vineri, că în urma unui RMN făcut la Roma s-a relevat că are o mică ruptură la gamba stângă, dar a subliniat că va face totul pentru a reveni cât mai repede pe terenul de tenis.

"După un RMN aici la Roma pot confirma că am o mică ruptură la gamba stângă. Voi zbura acasă astăzi şi voi începe recuperarea în piscină şi sală de gimnastică luni. Rămân pozitivă şi voi face tot ce pot pentru a-mi grăbi revenirea. Mulţumesc din nou şi ne vedem curând", a scris Halep pe reţelele de socializare.

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a abandonat meciul disputat, miercuri, cu germana Angelique Kerber, locul 26 WTA, din turul al doilea al turneului WTA 1000 de la Roma, la scorul de 6-1, 3-3 pentru româncă. Halep eeste deţinătoarea trofeului la Roma şi fusese direct acceptată în această fază a competiţiei.

La 6-1, 3-3, în momentul în care Kerber avea 30-0, pe serviciul ei, Halep a acuzat o accidentare la gamba stângă după ce a returnat o minge şi a cerut imediat intervenţia fizioterapeutului. Cu dureri mari şi cu lacrimi în ochi, sportiva din Constanţa a ajuns cu greu la bancă şi a luat decizia de a se retrage.

Simona Halep a părăsit terenul şchiopătând, ajutată de două persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.