Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asiguraţii nu au nevoie de dovadă de la INCDFP pentru confirmarea cutremurelor din 13 şi 14 februarie

Shutterstock
cutremur seism

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) transmite că în procesul de instrumentare a daunelor, asiguraţii nu au nevoie de documente de confirmare a seismelor din 13 şi 14 februarie. Până acum au fost deschise 139 de dosare de daună în urma cutremurelor din Gorj.

Compania subliniază că, în baza protocolului de colaborare cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), raportul privind cele două cutremure a fost transmis deja către toate societăţile de asigurare implicate, notează Ziarul Financiar.

„Asiguraţii nu trebuie să se deplaseze sau să se adreseze INCDFP pentru obţinerea dovezilor privind producerea cutremurelor, rapoartele în acest sens fiind deja atât în posesia PAID, cât şi a tuturor asigurătorilor implicaţi în gestionarea dosarelor de daună. Avem toate detaliile necesare şi suficiente pentru instrumentarea corectă a daunelor înregistrate. Continuăm demersurile de digitalizare şi automatizare a procedurii, astfel încât proprietarii ale căror locuinţe au fost afectate să nu fie puşi în mod inutil pe drumuri”, spune Nicoleta Radu, Director General al PAID, potrivit Mediafax.

Societatea a anunţat pe contul de Facebook că până la data de 17 februarie s-au deschis 139 dosare de daună în urma cutremurelor din Gorj.

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăţilor de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuinţă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008.

Conform prevederilor legii, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuinţelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: - Cutremur - Inundaţii - Alunecări de teren.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.