Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asirom VIG a avut anul trecut o creștere cu 16% a primelor brute subscrise

facebook.com
asigurari insurance

Asirom VIG a realizat, în 2020, venituri din prime brute subscrise de 633 milioane de lei, cu 16% mai mult decât în anul anterior, anunță compania.

Asigurările generale au generat 81% din subscrieri - respectiv 511 milioane de lei, în timp ce veniturile din prime de asigurări de viață și de sănătate au depășit 122 milioane de lei, deținând o pondere de 19% în total portofoliu.

CASCO rămâne cea mai importantă clasa de asigurări în portofoliul Asirom VIG, înregistrând în 2020 un volum al subscrierilor de 212 milioane de lei. Comparativ cu anul anterior, veniturile din prime de asigurări CASCO au înregistrat un plus de 19 procente.

Cu subscrieri de 161 milioane de lei, asigurările obligatorii RCA dețin o pondere de 25% în portofoliul companiei.

Vânzările de polițe de asigurări de bunuri și proprietăți au contabilizat în 2020 venituri anuale de 94 milioane de lei, consemnând o creștere cu 10 milioane de lei (+12%) față de anul 2019.

Cea mai dinamică linie de business rămâne cea a asigurărilor de sănătate care a generat venituri de aproximativ 25 milioane de lei în 2020, cu 33% mai mult decât cu un an înainte.

Între clasele de asigurări cu pondere superioară în portofoliul Asirom, segmentul reprezentat de asigurările de viață a fost cel mai puternic afectat de efectele pandemiei. Pe acest segment, subscrierile Asirom au înregistrat un ușor recul, de 2 procente, situându-se la 97 milioane de lei în 2020, față de 99 milioane de lei în 2019.

Asirom VIG a înregistrat costuri cu indemnizații datorate clienților săi și terților păgubiți de peste 400 milioane de lei. La nivelul portofoliului de asigurări generale, rata daunei (brut) a scăzut sub 65% (-4 puncte procentuale față de valoarea din 2019), continuând să se îmbunătățească pentru al treilea an consecutiv. Acesta este rezultatul implementării, începând cu 2018, a noii strategii ce vizează dezvoltarea, cu prioritate, a segmentelor de asigurări facultative. Ca urmare, portofoliul Asirom VIG este astăzi unul echilibrat, format din 75% asigurări facultative, respectiv 25% asigurări obligatorii.

În ceea ce privește cheltuielile de achiziție și de administrare, acestea au depășit 180 milioane de lei, generând o rată a cheltuielilor aferentă de aproape 36%. Reducerea ponderii acestor costuri rămâne nu doar o provocare, ci o prioritate pentru managementul Asirom, care vede în continuarea investițiilor în digitalizare și eficientizare a proceselor, retehnologizare și inovație, oportunități și pârghii capabile să genereze un control superior al costurilor și astfel să susțină acest obiectiv de reducere a ratei cheltuielilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.