Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație în cazul asistentei despre care autoritățile au spus că a murit cu COVID-19: Femeia NU era infectată și nici nu era bolnavă

Facebook

Cauza decesului unei asistente medicale din Botoşani, anunţat la sfârşitul săptămânii trecute, nu este COVID-19, aşa cum indicau informaţiile iniţiale, precizările fiind făcute de INSP, după ce Direcţia de Sănătate Publică Botoşani a descoperit al doilea teste negativ al femeii.

”INSP a revenit şi a înlocuit decesul 1178 deoarece cazul alocat a fost declarat vindecat cu 2 teste negative - al doilea test negativ a fost descoperit astăzi de către DSP Botoşani”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit: Trebuie să răspund pentru tot felul de imbecili, care fac tot felul de cretinisme

Ulterior, reprezentanţii Ministerului Snătăţii au explicat că, potrivit INSP, ”cazul de la 1178 era cazul asistenţei medicale, care nu întruneşte definiţia de caz a unui deces cu infectare cu noul coronavirus”.

Conform anunţului făcut duminică, decesul 1178 era al unei femei de 45 de ani, din Botoşani, cu diagnostic de COVID-19 confirmat în 23.04, decesul survenind în 23.05. Femeia nu avea alte boli asociate.

Citește și: Semnal grav al unui fost șef SIE: Anumiți lideri politici s-au folosit de coronavirus pentru a-și consolida puterea

Asistenta lucra la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Botoşani, scrie news.ro.

În urmă cu câteva săptâmâni, s-a infectat. Pentru că starea sa de sănătate s-a înrăutăţit, asistenta a fost transferată la Iaşi şi internată la secţia Reanimare a Spitalului de Boli Infecţioase, unde, în pofida eforturilor medicilor, a decedat.

Citește și: Gabriela Firea reacție privind candidatura lui Marcel Vela la Primăria Capitalei: Pentru mine, orice candidat este de luat în seamă

"A fost o internare lungă în Terapie Intensivă, de aproape două săptămâni, a urmat tratamentul cu Remdesivir, a avut două rezultate negative la testul pentru SARS-CoV-2. Nu avea comorbidităţi care să determine o atât de mare imunodepresie sau afectare anterioară încât să putem spune că a avut un teren la care să ne facă să ne gândim că ar putea prezenta o formă atât de gravă. Ea, de la început, a fost internată la Terapie Intensivă", a declarat, la Digi 24, Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Citește și: E ruptură în PSD! Codrin Ștefănescu a explodat: Partidul este predat la cheie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.