Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociația ACCEPT, prima reacție la eșecul referendumului pentru redefinirea familiei

bursabinelui.ro
accept

Asociația ACCEPT salută rezultatul referedumului și precizează că prin mișcarea #boicot s-a demonstrat că cetățenii doresc o țară în care respectul și egalitatea ghidează societatea, subliniind că prezența scăzută la vot arată că românii sunt îngrijorați, în realitate, de alte probleme.

Citește și: BEC a anunțat participarea la vot pentru ora 16.00: prezența la referendum este de 15,21%

„Asociația ACCEPT salută rezultatul referendumului de astăzi. Împreună, prin #boicot, am arătat că noi, cetățenii, dorim o Românie a valorilor democratice, o țară în care respectul, egalitatea și bunul simț ghidează societatea. Astăzi am arătat că nu putem fi păcăliți de o agendă politică care ne îndeamnă la ură și dezbinare, am arătat că cei mai mulți dintre noi credem că drepturile omului nu se votează la referendum”, au precizat reprezentanții ACCEPT printr-un comunicat de presă.

Sursa citată mai spune că prin absenteism, electoratul și-a afirmat, încă o dată, atașamentul față de parcursul european al țării noastre și față de valorile noastre comune, bazate pe demnitatea fiecărui om, indiferent de orientarea sa sexuală.

„Prezența scăzută la referendumul pentru familia tradițională demonstrează că, în realitate, românii sunt foarte îngrijorați pentru problemele familiilor lor. Dar îi preocupă protecția reală a familiei, greu încercată de condițiile sociale și economice din țara noastră, și nu protecția ei prin modificarea inutilă a unui articol din Constituție. Românii nu pot fi păcăliți de ură, ci au nevoie de protecția substanțială a familiilor lor”, mai arată ACCEPT.

Membrii Asociației subliniază că sunt mândri să facă parte dintr-o societate civilă care a stat acasă unită în fața „pericolului populismului”.

„Comunitatea persoanelor gay, lesbiene, bisexuale și transgender face parte din populația acestei țări, și are în rândul ei numeroase familii care, la acest moment, sunt total lipsite de recunoaștere legală și protecție juridică. Este timpul ca statul român, prin autoritățile competente, să asigure drepturi și obligații egale pentru cuplurile de același sex”, a declarat Florin Buhuceanu, președintele Asociației ACCEPT.

Biroul Electoral Central a anunțat duminică prezența la vot pentru ora 19.00, în a doua zi a referendumului pentru familie, aceasta fiind de 18,87%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.