DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Asociația Patronală Română a Prodocătorilor de Tehnică Militară a aderat la CNMR

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR), care este în prezent cea mai puternică și reprezentativă structură socială, economică, academică, de securitate și apărare națională, educațională, culturală și profesională din România, anunță afilierea Asociației Patronale Române a Producătorilor de Tehnică Militară PATROMIL la CNMR și numirea Domnului Claudiu Cucu Președinte al Asociației PATROMIL în funcția de Vicepreședinte CNMR pentru Industria de Apărare. Început cu foarte puțin timp în urmă, prin vizita de documentare la Uzina Mecanică București(UMB),membră PATROMIL,la inițiativa Asociației Ofițerilor în Rezervă din România (AORR), demersul de implicare al CNMR în problematica restartării industriei naționale de apărare și-a găsit concretizarea prin decizia de afiliere la CNMR a PATROMIL.

CITEȘTE ȘI: Obiceiuri perverse: Credeai că au un efect pozitiv, dar îți îmbolnăvesc inima

Având caracteristicile unui organ de specialitate în fundamentarea, inițierea și implementarea strategiilor de apărare ale României, Asociația PATROMIL este reprezentantul oficial al Industriei Naționale de Apărare la NATO și la Agenția Europeană de Apărare, având ca misiune principală încurajarea și dezvoltarea relațiilor de încredere și de beneficiu reciproc între membrii, clienții și partenerii săi. Asociația PATROMIL reunește interesele a mai mult de 200 de producători români de tehnică militară, componente și tehnologii cu specific militar, are ca membri afiliați producători de tehnică militară la nivelul standardelor de calitate cerute de NATO și reprezintă producătorii români de tehnică, componente și tehnologii cu specific militar în relațiile interne și internaționale, asigurând primirea și transmiterea către diverse societăți a propunerilor de afaceri externe, în funcție de profilul acestora. "Apărarea și securitatea națională reprezintă una dintre prioritățile CNMR. Aderarea PATROMIL la CNMR aduce expertiza necesară pentru a ne putea lupta în vederea creșterii capabilităților României în producția de armament.

Citește și: Simona Halep victorie EXCEPȚIONALĂ la Wimbledon: scrie istorie și este în marea FINALĂ

România are parteneri strategici importanți, este membră NATO și UE însă are mare nevoie de companii de stat și private proprii, capabile să ofere armatei române armament în timp util și de calitate. Cu atât mai mult cu cât România este unul din puținele state membre NATO care respectă decizia de a aloca 2% din PIB, pentru apărare. Din păcate și o spun cu părere de rău, România încă nu face suficient pentru a întări industria proprie. Iar din cei 2% numai o sumă infimă este cheltuită în fapt pentru companiile românești. Împreună cu domnul Claudiu Cucu, Președinte al PATROMIL și Vicepreședinte CNMR, vom lupta pentru respectarea Legii nr.232/2016 a Industriei Naționale de Apărare în litera și spiritul ei, în scopul de a asigura României expertiza necesară pentru crearea de capabilități proprii pentru apărarea României”a declarat Președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.