Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociația 'România Fără Ei' va strânge semnături pentru demiterea primarului general

adevarul.ro
CGMB vot Gabriela Firea

Asociația "România fără ei" anunță că a depus la Primăria Capitalei o notificare prin care anunță instalarea unui cort pentru strângerea de semnături în vederea organizării referendumurilor de demitere a primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, a primarilor de sector și a Consiliului general al Municipiului București (CGMB), conform Agerpres.

"Strângerea de semnături este o procedură legală obligatorie stabilită prin Legea 215/2001 a administrației publice locale. Strângerea semnăturilor este preconizată să înceapă miercuri, 7 iunie 2017. Durata strângerii semnăturilor va fi de cinci luni. Amplasarea cortului se va face la Piața Unirii. (...) Traficul auto nu va fi perturbat. Nu solicităm sprijin din partea autorităților pentru amplasarea cortului. Acesta va fi ancorat cu dale de beton la fiecare picior. La cort vor exista reprezentanți împuterniciți ai Asociației. În cort și lângă vor fi amplasate și materiale informative", se arată în notificarea trimisă către primarul general.

Conform unui comunicat transmis de asociație, existența unui singur cort este motivată de resursele materiale și umane. "Instalarea și menținerea unui cort implică resurse umane și materiale, voluntari care să stea la cort sau oameni plătiți să facă asta, materiale informative, tricouri etc. Pe toți cei care vor să ne susțină să menținem cortul și să instalăm și altele, îi rugăm să o facă, fie prin voluntariat, fie prin donații", a menționat sursa citată.

Reprezentanții asociației au mai precizat că acțiunea lor "restabilește adevărul relației" între alegători și primari. "Îi alegem să facă treabă pentru noi și vedem rapid dacă fac sau nu ce s-au angajat în campania electorală. Noi suntem angajatorii, ei angajații; noi îi plătim pe ei, nu invers. Iar dacă nu-și fac treaba, avem instrumentul referendumului pentru a-i demite. Motive avem deja prea multe. (...) Odată reluate alegerile pentru primării, vom susține nu nume sau partide, ci oameni cu proiecte. Vrem să creăm o platformă de dezbateri, astfel încât toți cei care au dorința și competența să-și poată expune soluțiile la problemele Bucureștiului. Credem că avem dreptul la spitale decente, la trafic fluent, la aer respirabil, la o capitală civilizată. Și suntem siguri că se vor găsi, printre milioanele de bucureșteni, câțiva cetățeni capabili să fie primari în București", apreciază semnatarii.

Într-un material atașat sunt prezentate promisiunile făcute de către primarii de sector înaintea alegerilor locale. Pe de altă parte, Gabrielei Firea i se reproșează faptul că a demarat înființarea companiilor municipale prin care "vor fi scurtcircuitate legi care protejau banul public de cheltuielile abuzive: legea achizițiilor publice (98/2016) și statutul funcționarului public". Pe site-ul asociației sunt abordate de asemenea o serie de aspecte s-au aflat în atenția opiniei publice în timpul mandatului Gabrielei Firea: problemele din trafic, insolvența RADET, acordarea banilor pentru dotarea celor 19 spitale din subordinea Municipalității; promisiunea transportului în comun gratuit; toaletarea arborilor; deratizarea și dezinsecția; alocarea banilor pentru biserici; benzile unice pentru RATB: modernizarea cabinetelor școlare, numirea unor persoane controversate în funcții importante.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.