Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociația Colegiul Pacienților vorbește despre CALVARUL celor cu COVID-19: 'Instituțiile fac ping-pong cu românii, DSP-urile nu răspund la telefon cu zilele'

www.agerpres.ro
ministerul sănătății

Asociația Colegiul Pacienților trage un semnal de alarmă cu privire la situația epidemie de coronavirus, mai ales că românii care au nevoie de instituțiile statului nu au la cine apela și nu li se deschide nici o ușă.

"In ultimele saptamani, Asociatia Colegiul Pacientilor a primit sute de sesizari telefonice din partea cetatenilor referitor la comunicarea defectuoasa a institutiilor statului ( DSP-uri, Grupul de Comunicare Strategica, Ministerul Sanatatii) cu privire la circuite si proceduri punctuale pentru persoanele infectate cu COVID 19.

Citește și: Ieșire-bombă a lui Florin Chilian: Stimaț contemporani: Nu mai fiț proșt! Cam câți covizi ar putea pătrunde concomitent printr-un singur por?!

Autoritatile fac apel la populatie de aproximativ 5 luni sa se informeze doar din surse oficiale si credibile.

In acest moment romanii se pierd intr-un labirint al site-urilor guvernamentale si, din lipsa de informatii structurate aglomereaza liniile telefonice ale DSP-urilor.

Din pacate, Directiile de Sanatate Publica nu raspund la telefon cu zilele sau directioneaza oamenii catre medicii de familie, iar medicii de familie la randul lor ii sfatuiesc sa sune la DSP-uri.

Oamenii sunt dezorientati si panicati pentru ca nu exista circuite clare, nu stiu ce trebuie sa faca, nu primesc raspunsuri de la autoritati.

Asociatia Colegiul Pacientilor a incercat fara succes in cursul zilei de ieri sa ia legatura cu DSP Bucuresti si cu Ministerul Sanatatii pentru a clarifica aceste aspecte. Am sunat de peste 10 ori la Ministerul Sanatatii la numarul afisat pe site pentru relatii cu publicul, precum si la DSP Bucuresti dar, din pacate, nu au raspuns la telefon.

Lipsa informatiilor clare, simple, pe intelesul tuturor si mesajele contradictorii date de autoritati sadesc neincredere si panica in randul oamenilor.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: ‘Acest virus SARS-CoV-2 nu are de gând să iasă prea curând din circulație. S-au dezvoltat multe mutații’

Aceste erori de comunicare ale actualilor decidenti arata lipsa unei culturi a comunicarii guvernamentale, lipsa competentelor in ceea ce priveste gestionarea si transmiterea informatiei catre populatie.

Asociatia Colegiul Pacientilor solicita Guvernului Romaniei si Ministerului Sanatatii sa transmita urgent si public un ghid cu proceduri clare, punctuale pentru informarea populatiei si prevenirea raspandirii Covid 19", precizează reprezentanții asociației.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.