Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociaţia fotbaliştilor italieni spune că discuţiile despre TĂIEREA SALARIILOR sunt premature

Preşedintele Asociaţiei fotbaliştilor italieni (AIC), Damiano Tommasi, a opinat, luni, că o discuţie despre reducerile salariale ale jucătorilor din cauza pandemiei de coronavirus este prematură şi că este fundamental să se cuantifice daunele economice pe care le va suferi fotbalul, relatează EFE, citată de Agerpres.

''Faptul că se vorbeşte de reducerea salariilor jucătorilor este un semnal că nu suntem aliniaţi la problemele ţării. Există încă dezbateri dacă se vor putea încheia ligile şi nu se ştie la cât se vor ridica daunele economice.

Reducerea salariilor este o temă despre care vom vorbi când e momentul, nu acum. O situaţie precum cea actuală este ceva excepţional, ce se întâmplă cu lumea noastră, nu doar cu fotbalul, ci cu sportul în general, este la ordinea zilei, chiar dacă unii se gândesc doar la ei înşişi.

Singurul lucru pe care îl putem face este să fim pregătiţi, să luăm în considerare toate ipotezele, fără prejudecăţi sau interese personale'', a declarat Tommasi.

Fotbalul italian se confruntă cu pierderi care ar putea depăşi un miliard de euro în cazul în care sezonul nu este dus la bun sfârşit, potrivit expertului din industria sportului Marco Bellinazzo, care estimează că o micşorare a salariilor poate duce la economisirea a 150 milioane euro.

Citește și: Câte cazuri de coronavirus sunt, în realitate, în România? Doar așa ajungi să fii TESTAT!

Cu peste 46.000 de infectaţi şi 5.476 decese din cauza virusului Covid-19, Italia trece prin momente tragice şi reluarea campionatului de fotbal este aproape imposibil de prevăzut.

''Pentru moment nu se poate şti când se va relua activitatea sportivă şi când o să încheiem sezonul. Sunt variante, toate plauzibile. Se vorbeşte de prelungirea sezonului, să depăşim data de 30 iunie, şi de îngheţarea contractelor. Trebuie să ne gândim nu doar cum programăm Serie A, ci şi celelalte campionate, să rezolvăm problema retrogradării şi a promovării. Vor fi necesare câteva săptămâni de antrenamente pentru a juca din nou, dar adevărata problemă este posibilitatea de deplasare. În acest moment, există multe restricţii", a concluzionat Tommasi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.