Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociația Germană de Schi, prognoză sumbră: 'Dacă noul sezon nu va avea loc, acest sport va muri'

www.cosr.ro
schi lapin

Dacă sezonul competiţional de schi nu poate avea loc din cauza noului coronavirus, ''80% din federaţii vor da faliment şi sportul de iarnă va muri'', a declarat marţi directorul sportiv al Federaţiei germane de profil (DSV), Wolfgang Maier, conform AFP.

"Important este să avem competiţii", a declarat Maier, în condiţiile în care Federaţia Internaţională de Schi (FIS) a publicat deja un program modificat luând în considerare constrângerile de sănătate, scrie agerpres.ro.

Citește și: Medicul care s-a oferit voluntar să se infecteze cu coronavirus, ieșire dură la adresa lui Nelu Tătaru: ‘Incompetența bulbucată lovește din nou’

DSV a afirmat că 93% din bugetul său de 37 de milioane de euro provine din sponsorizări şi drepturi TV.

''În acest weekend, la Soelden (Austria) se deschide sezonul de schi alpin. Va fi un test dacă şi cum putem începe un sezon al Cupei Mondiale'', a arătat oficialul german.

El a menţionat că o problemă ar fi şi testele de screening Covid-19 şi adaptarea la legile locale privind carantina, în contextul în care competitorii trebuie să treacă frontierele în fiecare săptămână.

Citește și: Informații din ședința Orban-Vela-Tătaru-Arafat: Zonele unde masca de protecție ar putea fi obligatorie și pe stradă

''DSV va respecta toate reglementările existente'', a dat asigurări Maier.

Deschiderea Cupei Mondiale de schi alpin 2020-2021 va avea loc, conform programului stabilit, în staţiunea austriacă Soelden, pe 17 şi 18 octombrie, conform Federaţiei Internaţionale de Schi.

FIS a anunţat că Soelden a aprobat acordul pentru găzduirea probelor inaugurale ale Cupei Mondiale de schi alpin 2020-2021, urmând ca pe 17 octombrie să se desfăşoare un slalom feminin, iar pe 18 octombrie un slalom uriaş masculin.

Citește și: Claudiu Năsui, declaraţie dură la Florin Roman: ‘Care e şmecheria? Dacă declari că nu ai domiciliu în Bucureşti, primeşti diurne suplimentare’

Devansate cu o săptămână din cauza pandemiei de coronavirus (înainte ca staţiunea să fie deschisă publicului), probele se vor desfăşura cu porţile închise.

În urmă cu un an, probele inaugurale au fost câştigate de francezul Alexis Pinturault şi neozeelandeza Alice Robinson.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.