Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociaţia Presei Străine de la Hollywood a cooptat 128 de jurnaliști pentru Globurile de Aur 2023

Globul de aur

Asociaţia Presei Străine de la Hollywood - Hollywood Foreign Press Association (HFPA) a cooptat 128 de jurnalişti pentru a se alătura votanţilor care selectează nominalizaţii şi câştigătorii premiilor anuale Golden Globes, potrivit Variety.

Cu noii membri Asociaţia numără 310 persoane care vor vota pentru Golden Globes 2024, reprezentând jurnalişti din 76 de ţări.

HFPA s-a angajat public să extindă în mod semnificativ baza de votanţi pentru Globuri, după ce s-a confruntat cu scandal din cauza lipsei de diversitate în rândul membrilor şi din cauza practicilor sale interne.

Anul trecut, HFPA a recrutat 103 noi jurnalişti internaţionali pentru a vota pentru Globurile de Aur 2023 care au fost decernate în ianuarie. Din acel grup, 87 revin ca alegători pentru 2024, împreună cu cei 128 de noi membri. Acest total de 215 alegători se va alătura celor 95 de membri cu drepturi depline ai HFPA.

Cu noii alegători incluşi, reprezentările etnice sunt: „25% latini, 14% asiatici, 10% persoane de culoare, 9% din Orientul Mijlociu şi 42% persoane albe”, potrivit comunicatului de presă al HFPA. „Cel puţin 17% din membrii cu drept de vot se autoidentifică drept LGBTQIA+”.

Globurile de Aur acordate în ianuarie au fost stabilite de 200 de alegători, dintre care 52% „se identifică ca fiind diverşi din punct de vedere etnic”, conform HFPA. Pentru a fi eligibili ca alegător la Globurile de Aur, jurnaliştii trebuie să locuiască în afara S.U.A. şi să facă dovada unor „mape jurnalistice pentru instituţiile media internaţionale”.

Următoarea gală Globurile de Aur va avea loc pe 7 ianuarie 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.