Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociaţia Procurorilor susţine protestul grefierilor: Tăierea pensiilor 'afectează securitatea activităţii desfăşurate în sistemul judiciar'

BN breaking news justitie

Asociaţia Procurorilor din România susţine protestul grefierilor, generat de intenţia Parlamentului de a elimina pensiile de serviciu. Într-un comunicat semnat de preşedintele Elena Iordache, APR susţine că o asemenea modificare afectează securitatea activităţii desfăşurate în sistemul judiciar.

"Luând act de demersul Sindicatelor personalului auxiliar de specialitate din instanţe şi parchete de a întrerupe activitatea, ca formă de protest împotriva acestei măsuri, Asociaţia Procurorilor din România susţine cu convingere acţiunea motivată şi îndreptăţită a personalului auxiliar de specialitate din sistemul judiciar.

O atare modificare legislativă, în sensul 'eliminării/abrogării pensiilor speciale', este de natură a afecta securitatea activităţii desfăşurate în sistemul judiciar prin atingerea adusă garanţiilor sociale conferite personalului din justiţie", precizează APR.

Proteste ale grefierilor față de abrogarea pensiilor de serviciu au loc miercuri în marile orașe ale țării. Detalii AICI!

Camera Deputaților are pe ordinea de zi a plenului de miercuri proiectul de lege al PNL care abrogă pensiile speciale pentru mai multe categorii, inclusiv parlamentari, magistrați și funcţionari publici cu statut special, excepție făcând militarii și polițiștii. Camera Deputaților este for decizional pe proiectul de lege.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.