Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ: Asociația Română a Constructorilor de Autostrăzi propune un 'Pact Naţional pentru Autostrăzi'

Automarket
autostrada constructie

În premieră națională a fost înființată asociația care reunește constructorii români din domeniul infrastructurii rutiere. Prima acţiune a asociaţiei este propunerea unui Pact Naţional pentru Autostrăzi.

"Asociația Română a Constructorilor de Autostrăzi (ARCA) a fost creată din dorința de a avea o voce unică și puternică a companiilor autohtone în relația cu autoritățile române, forurile europene, mediul financiar - bancar și, cel mai important, cu beneficiarii lucrărilor de infrastructură - cetățenii români. Este de notorietate faptul că firmele românești sunt prezente pe toate șantierele din domeniul infrastructurii rutiere în calitate de contractori, subcontractori, prestatori și furnizori", se arată într-un comunicat de presă al ARCA.

Firmele care fac parte din ARCA au, în prezent, peste 3.000 de angajați și au în derulare proiecte de miliarde de lei în domeniul construcției de autostrăzi, al construcției și reabilitării drumurilor naționale și județene, al construcției de piste aeroportuare, al construcției, reabilitării și extinderii infrastructurii în mediul urban și rural.

ARCA reunește companii cu capital sută la sută românesc, cum ar fi: SC Viarom Construct SRL, SC Alpenside SRL, SC Specialist Consulting SRL, SC Eurocerad International SRL, SC Septembrie Consulting SRL, SC Domarcons SRL, SC Drum Concept SRL, SC Frasinul SRL, SC AMS Power Eurocons SRL, SC Bertoni Construct SRL, SC General Trust Arges SRL, SC Morani Impex SRL, RS Activ SRL.

"ARCA este deschisă tuturor companiilor românești care, direct sau indirect, contribuie la construcția de drumuri și autostrăzi și care doresc să adere la obiectivele, misiunea și viziunea asociației, cu respectarea statutului și a criteriilor etice ale acesteia.

Situația infrastructurii rutiere din România în ultimii 30 de ani arată că ritmul de construcție pe șantierele de autostrăzi a fost unul extrem de lent în comparație cu cel al dezvoltării economice. Suntem, în continuare, la coada clasamentului Uniunii Europene cu doar 866 de kilometri de autostradă și, de cele mai multe ori, soluțiile propuse pentru proiectele de infrastructură rutieră nu au fost cele mai bune și așteptate de către români", se mai arată în comunicatul ARCA.

ARCA solicită public “Primul Pact Național pentru Autostrăzi” la care să adere toți factorii decizionali implicați, dar și firmele românești din domeniu, pentru ca România să fie repusă pe harta marilor investiții, iar românii să beneficieze de o creștere accelerată a nivelului de trai.

"Firmele românești din domeniul infrastructurii rutiere sunt parteneri de încredere ai statului român. În toată această perioadă de criză generată de pandemia de COVID-19, companiile cu capital autohton au reușit, prin eforturi proprii, să mențină deschise șantierele din domeniul infrastructurii rutiere, demonstrând, încă o dată, că #româniiconstruiescromânia", mai transmite ARCA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.