DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Asociația Română pentru Smart City a participat la BSDA 2022

Asociația Română pentru Smart City
asdf

Black Sea Defense and Aerospace – BSDA 2022, cea mai mare expoziție de tehnică militară, aeronautică și securitate din estul Europei, aflată la ediția a opta, a avut loc în perioada 18-20 mai, la București, pe platforma Romaero Băneasa.

În cadrul ediției din anul acesta, Asociația Română pentru Smart City a participat în calitate de expozant, promovând conceptul de oraș inteligent și sigur.

Dezvoltarea rapidă a orașelor, precum și accelerarea investițiilor noilor tehnologii trebuie corelate cu investiții în pregătirea resursei umane, dar și a comunității. Orașele digitalizate ajung de multe ori țintele atacurilor cibernetice. Aceste situații pot fi prevenite sau gestionate în modul corect, dacă există măsurile de securitate adecvate și adaptate contextului actual.

În prima zi a expoziției, ministrului Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a vizitat standul Asociației Române pentru Smart City și a acordat un interviu, în exclusivitate pentru revista Smart City Magazine: „Nu mi-a plăcut niciodată jocul cu puștile sau cu tancurile, eu am venit pentru zona smart aici, pentru zona de inteligență integrată în tehnologiile noi. Asta m-a interesat. Și m-a mai interesat un lucru, pe care l-am întrebat la mai multe standuri, unii mi-au spus fără să îi întreb, unde este partea de dual-use, adică mă interesează și partea civilă si partea militară a aplicației, pentru că aici este un târg de tehnică militară, însă cele mai multe dintre aceste tehnologii pot fi folosite și în zona managementului urban, de exemplu în zona care ține de managementul mișcărilor populației în orașe, supraveghere și așa mai departe, sunt multe posibilități.”

Cu aceeași ocazie la standul organizației a avut loc ediția aniversară 100 a Webinar Smart City, difuzat săptămânal online, din anul 2020. Președintele Asociației Române pentru Smart City, Eduard Dumitrașcu, i-a invitat avut ca invitați speciali pe domnul Dragoș Preda, directorul general Radiocom, domnul Victor Ververa, directorul general ICI București și pe domnul Cristian David, președintele Institutului pentru Libertate și Democrație. Aceștia au purtat un amplu dialog despre conceptele de securitate, reziliență și apărare în comunitățile urbane, în contextul regional actual.

Toate interviurile, precum și cele mai noi tehnologii prezentate la BSDA sunt disponibile pe canalul de YouTube al asociației, “Smart City România”, și fac parte din ediția cu numărul 100 a webinarului Smart City.

Pe parcursul celor 3 zile din cadrul expoziției BSDA, Asociația Română Pentru Smart City a promovat atât orașele sigure, cât și importanța diverselor soluții și proiecte care pot ajuta la dezvoltarea comunităților românești, printr-o abordare multidisciplinară.

BSDA 2022 este singura expoziție din România certificată oficial de Departamentul de Comerț al Statelor Unite ale Americii. Evenimentul este organizat cu sprijinul Ambasadei S.U.A. la București și a Guvernului României prin Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Economiei și Ministerul Afacerilor Externe prin Agenția Națională de Control al Exporturilor – ANCEX.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.