Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociația Salvați Copiii, critici ASPRE la adresa Guvernului: Iar ați sacrtificat Educația!

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam guvern sedinta

Organizația Salvați Copiii România critică, marți, rectificarea aprobată de Guvern, avertizând că tot de la Educație sunt tăiate sume de bani și precizând că peste 280.000 de copii din țara noastră nu urmau, în anul școlar 2017-2018, nicio formă de învățământ.

SONDAJ CURS - Iohannis și PNL domină topul. Bătălie mare pentru accederea în turul II. Cum stau partidele și care este mulțumirea față de președinte și premier

"Cu mai puțin de o lună înainte de începerea școlii, educația este din nou sacrificată. Fără a avea încă un ministru plin, după demiterea Ecaterinei Andronescu și numirea ministrului Culturii, Daniel Breaz, interimar și la Educație, tocmai de aici se taie bani, la rectificarea decisă de Guvern. Și nu de oriunde, ci chiar de la programul „Merg la școală”, pentru că, a anunțat prim-ministrul, programul nu a fost pregătit și, ca atare, nu poate fi implementat", anunță Salvați Copiii România, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Organizația amintește că a avertizat de nenumărate ori asupra vulnerabilizării copiilor din România, cărora nu le sunt asigurate în mod egal și nediscriminatoriu drepturi fundamentale, cum este cel al accesului la educație.

Potrivit datelor prelucrate de INS, în anul școlar 2017-2018, 287.493 de copii din România, cu vârsta între 7 și 17 ani, nu urmau nicio formă de învățământ, iar în anul școlar 2016-2017, 26.850 de copii din ciclul primar și gimnazial și 19.116 liceeni sau elevi ai învățământului profesional au abandonat școala.

Organizația Salvați Copiii România precizează că, în România, cheltuielile pentru educație s-au situat, în 2017, la 2,7% din PIB, cu o descreștere substanțială față de procentul din 2016, care a fost de 3,3%, fiind cea mai scăzută valoare din Uniunea Europeană, a cărei medie a înregistrat 4,6% în 2017.

În țări precum Ungaria, Slovenia, Cipru, Cehia, Letonia și Estonia au fost alocate bugete situate între 5,0% și 5,9% din PIB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.