Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ CURS - Iohannis și PNL domină topul. Bătălie mare pentru accederea în turul II. Cum stau partidele și care este mulțumirea față de președinte și premier

sondaj

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a dat publicității cel mai nou sondaj de opinie. Cercetarea este efectuată în perioada 19 iulie - 5 august pe 1600 de persoane prin interviuri față în față la domiciliul acestora. Marja de eroare este de plus/minus 2,45% la un nivel de încredere de 95%.

Președintele Klaus Iohannis, candidat al PNL pentru un al II-lea mandat în fruntea statului ar fi votat în primul tur de 39% din totalul celor care au mers la vot și au indicat o opțiune, urmat de președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, candidatul ALDE la alegerile prezidențiale cu 18% (posibil candidat comun al ALDE și Pro România dacă negocierile privind alianța electorală se vor și confirma). Tăriceanu e urmat îndeaproape de Dan Barna, candidatul comun al USR și PLUS în cadrul Alianței politice ”Alianța 2020 USR+PLUS” cu 17% și de premierul Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidențiale cu 14%.

Coroborând scorurile prezidențiabililor cu cele ale partidelor sau alianțelor politice sau electorale - (vezi mai jos slide cu partide)-  care îi susțin se poate spune că va fi o bătălie interesantă pentru cel care îl va înfrunta pe Klaus Iohannis în turul II și că oricare din cei 3 poate accede în următoarea rundă.

În ce privește partidele - Topul este dominat de Partidul Național Liberal (PNL) cu 31 la sută. Urmează Partidul Social Democrat cu 24% și Alianța 2020 USR+PLUS cu 20%. La mare distanță urmează ALDE cu 8% și posibilii viitori parteneri de alianță electorală, Pro România cu 7%. PMP și UDMR încheie plutonul cu 5 și respectiv 4 la sută.

În ce privește mulțumirea față de prestația președintelui și premierului:

- 47% se declară mulțumiți și foarte mulțumiți de prestația președintelui Klaus Iohannis. 50% sunt nemulțumiți și foarte nemulțumiți de activitatea lui.

- 23% se declară mulțumiți și foarte mulțumiți de prestația premierului Viorica Dăncilă. 74% se declară nemulțumiți și foarte nemulțumiți de activitatea ei.

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.