Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociații lui Navalnîi: 'Nu avem nicio confirmare că a murit!'

Alexei Navalnîi

Asociații lui Alexei Navalnîi nu au nicio confirmare a zvonurilor potrivit cărora politicianul a murit în colonia penală nr. 3 din districtul autonom Yamalo-Nenets. Acest lucru a fost anunțat de secretarul de presă al lui Navalnîi, Kira Yarmysh.

Serviciul Federal al Penitenciarelor din districtul Yamalo-Nenets răspândește vestea morții lui Alexei Navalnîi în IK-3. Nu avem încă nicio confirmare a acestui lucru. Avocatul lui Alexey zboară acum la Harp. De îndată ce vom avea informații, le vom comunica.transmit aosciații lui Navalnîi, potrivit Meduza.

Secretarul de presă al președintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a confirmat că șeful statului a fost informat despre moartea lui Alexei Navalnîi.

"Președintele a fost informat", a declarat el reporterilor.

Anunțul penitenciarului

Biroul Serviciului Federal al Penitenciarelor din districtul autonom Yamalo-Nenets a susținut că, pe 16 februarie, politicianul Alexei Navalnîi s-a simțit rău după o plimbare. O ambulanță a fost chemată la colonie. Medicii l-ar fi declarat mort pe politician. "Cauzele morții sunt în curs de stabilire", a declarat Serviciul Federal al Penitenciarelor într-un comunicat.

Context

Activistul anticorupţie, în vârstă de 47 de ani, era încarcerat într-o colonie penitenciară izlată, în Arctica, în condiţii foarte dificile.

El ispăşea o pedeapsă de 19 ani de închisoare cu privire la ”extremism”.

El a sosit în acest nou centru de detenţie, în Iamalo-Neneţia, la sfârşitul lui decembrie, după un lung transfer în care apropiaţii săi nu au primit nicio veste, provocând îngrijorări în străinătate.

Susţinătorii săi dădeau asigurări atunci că autorităţile ruse căutau să-l izoleze şi mai mult, odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale din martrie, în care o victorie a lui Vladimir Putin nu ridică nicio îndoială.

La începutul lui ianuarie el anunţa pe reţele de socializare că a fost trimis ”şapte zile la izolare” pentru că nu s-a identificat în mod corect.

Această măsură a fost aplicată imediat după ”ieşirea sa din carantină”, a cărei dată nu a precizat-o,

”Ideea că Putin ar fi satisfăcut de faptul că m-a băgat într-o cabană din Marele Nord şi că nu voi mai fi torturat în izolare era nu doar laşă, ci naivă”, denunţa el.

La începutul lui februarie, el le-a cerut ruşilor să nu voteze cu Vladimir Putin în alegerile prevăzute în perioada 15-17 martie.

El nu a spus atunci numele candidatului pe care-l susţinea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.