Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociațiile de proprietari din Sectorul 6 primesc unelte şi vouchere de 2.500 lei dacă doresc să-și reabiliteze curțile blocurilor

https://www.booking.com/
gradina vlahia

Asociaţiile de proprietari din Sectorul 6 se pot înscrie de luni în programul de revitalizare a curţilor blocurilor, a anunţat primarul Ciprian Ciucu.

Potrivit acestuia, asociaţiile care se vor înscrie în program vor beneficia de: amenajarea peisagistică a grădinii blocului, pe baza unei schiţe/proiect individual realizat de către peisagişti; un voucher de maxim 2.500 lei pe an (în funcţie de suprafaţa de spaţiu verde aferentă blocului) pentru plata apei folosită la udatul spaţiului verde şi un furtun lung; arbori, arbuşti, trandafiri, flori, gazon (materialele dendro-floricole necesare lucrărilor de întreţinere spaţii verzi aferente blocurilor de locuinţe); unelte - maşină de tuns iarba (voucher), două lopeţi, o cazma, trei greble, zece perechi de mănuşi, două foarfece pentru toaletare gard viu, două mături stradale, saci de plastic; mobilier urban. La cerere se vor acorda şi bănci, mese, coşuri pentru gunoi, a precizat Ciucu, pe Facebook, arată Agerpres.

De asemenea, asociaţiile de proprietari vor beneficia de un ghid de informare şi întreţinere al amplasamentului, consultanţă punctuală, la cerere, la un număr de telefon permanent, dar şi de un program de formare de circa patru ore.

Edilul a precizat, însă, că, în schimb, asociaţiile vor trebui să îşi asume (printr-un proces verbal de predare-primire) întreţinerea grădinii blocului timp de patru ani - să taie iarba, să strângă materialul vegetal rezultat şi să sune la ADP pentru a-l ridica, să ude gazonul, copacii, gardul viu şi să menţină curăţenia. În caz contrar asociaţia va trebui să returneze banii investiţi, costul pentru amenajarea unei grădini de dimensiuni medii fiind între 35.000 şi 40.000 de lei, a afirmat Ciprian Ciucu.

Potrivit acestuia, înscrierea se va face online, iar cererile vor fi soluţionate în funcţie de mai multe criterii: blocul nu urmează să fie reabilitat în următorii trei ani (eliminatoriu); acordul asociaţiei de proprietari - tabel nominal cu semnături de la proprietari/locatari 50+1 din totalul apartamentelor (eliminatoriu); ordinea înscrierii; renunţarea la gardul metalic, dacă peisagistul consideră oportună înlocuirea acestuia cu gard viu sau alte elemente separatorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.