Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociațiile internaționale de avocați cer reanalizarea și respingerea acuzațiilor aduse Avocatului Robert Roșu

Q Magazine
robert rosu

O nouă scrisoare deschisă privind condamnarea avocatului Robert Roșu la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul Ferma Băneasa dezvăluie neregulile majore ale sistemului de justiție din România. Law Society of England and Wales, cel mai prestigios corp profesional al avocaților, și Lawyers for Lawyers, un ONG olandez cu statut de consultant special în cadrul Consiliului Economic și Social al Organizației Națiunilor Unite s-au adresat oficialilor români exprimându-și îngrijorarea față de decizia de condamnare a lui Robert Roșu pentru „activitățile profesionale ca avocat”.

„Îngrijorarea noastră provine din faptul că Dl Roșu a fost găsit vinovat și condamnat la cinci ani de închisoare ca urmare a identificării sale cu clientul său, iar anumite nereguli procedurale, cum ar fi aceea de a fi chemat avocați ca martori în proces, sunt alarmante”, se arată în scrisoarea datată 14 iunie 2021.

Mai mult, din punctul de vedere al Law Society of England and Wales și Lawyers for Lawyers, cazul Robert Roșu trebuie reanalizat iar el eliberat pe durata acestei analize:

„Având în vedere cele de mai sus, Lawyers for Lawyers și Law Society solicită respectuos autorităților române:

Să reanalizeze cazul D-lui Roșu și să respingă acuzațiile aduse acestui în lipsa unor probe credibile prezentate în cadrul unor proceduri care să respecte garanțiile internaționale ale unui proces echitabil;

Să îl elibereze pe Dl Roșu pe durata acestei analize; și

Să garanteze că toți avocații din România, inclusiv Dl Roșu, își pot practica profesia fără teamă de intimidare, obstacole, hărțuire, intervenții necuvenite sau represalii.”

Documentul integral, în limba engleză, este disponibil aici:

https://lawyersforlawyers.org/en/joint-letter-on-conviction-and-imprisonment-robert-rosu/

Lawyers for Lawyers („L4L”) este o fundație olandeză apolitică și independentă care are ca scop promovarea unei bune funcționări a statului de drept prin respectarea libertății și independenței profesiei de avocat. Începând cu luna iulie 2013, Lawyers for Lawyers a primit statut de consultant special în cadrul Consiliului Economic și Social al Organizației Națiunilor Unite.

Law Society of England and Wales („Law Society”) este un organism profesional care reprezintă peste 180.000 de avocați din Anglia și Wales. Printre altele, Law Society se preocupă de apărarea independenței profesiei de avocat, a statului de drept și a drepturilor fundamentale ale omului peste tot în lume. Law Society deține un rol de consultant special în cadrul Consiliului Economic și Social al Organizației Națiunilor Unite din 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.