Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ASPA: 500 de pui de câine au fost ridicaţi în primele 7 luni ale anului 2023 de pe străzile din Bucureşti / Unul dintre indicatori că numărul de femele nesteril

ASPA anunţă, joi, că aproximativ 500 de pui de câine au fost ridicaţi, în primele 7 luni ale anului 2023, de pe străzile din Bucureşti, acesta fiind unul dintre indicatorii că numărul de femele nesterilizate este mare, potrivit news.ro.

”Aproximativ 500 de pui au fost ridicaţi de echipajele ASPA în doar primele 7 luni ale anului 2023 de pe străzile din Bucureşti. Este unul dintre indicatorii că numărul de femele nesterilizate pe care unii cetăţeni le deţin este mare, că aceştia aleg fie să le abandoneze împreună cu puii lor, fie să abandoneze doar puii acestora”, a transmis, joi, ASPA, într-un comunicat de presă.

Instituţia atrage atenţia că această situaţie se va repeta, întrucât femelele nesterilizate vor produce periodic pui.

”O parte din puii abandonaţi nu supravieţuiesc, suferă de foame, de sete, se îmbolnăvesc, sunt expuşi diferitelor pericole din mediul în care sunt abandonaţi. Cei care supravieţuiesc şi sunt găsiţi, sunt duşi în adăposturile ASPA unde sunt evaluaţi medical şi urmează schema de deparazitări şi vaccinuri. În momentul în care sunt perfect sănătoşi, căţeluşii sunt propuşi spre adopţie”, a mai transmis sursa citată.

ASPA precizează, de asemenea, că, din păcate, mulţi pui devin adulţi în adăpost şi pierd şansa de a creşte în cadrul unei familii.

”Ne dorim ca toţi cetăţenii care deţin câini să fie informaţi, de aceea derulăm campanii de educare şi conştientizare cu privire la obligaţiile legale şi susţinem sterilizarea şi microciparea gratuită pentru câinii de rasă comună”, a mai transmis ASPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.