Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ASPA cere contestarea deciziei de suspendarea legii ce permite uciderea maidanezilor

maidanezi

          'Vinerea trecută CAB a stabilit să suspende hotărârea de guvern prin care au fost aprobate normele metodologice de aplicare a Legii nr. 258. După această decizie Curtea are un termen pentru a redacta motivarea şi a comunica, termen în care lucrurile merg ca şi până acum în Bucureşti. În acest moment activitatea ASPA nu este afectată, implicit programul de gestionare funcţionează în continuare şi solicităm Guvernului să depună contestaţie în termenul stabilit, un interval scurtat din 15 în 5 zile, altfel vom ajunge la situaţia de a bloca anumite activităţi prevăzute de aceste norme', a declarat Răzvan Băncescu.

          El a precizat că în cazul în care contestaţia Executivului nu va primi o soluţie favorabilă se va ajunge la stoparea proiectului vizând maidanezii, acesta fiind încetinit prin oprirea eutanasierilor.

          Băncescu speră ca Guvernul, prin ANSVSA, să depună contestaţie, iar hotărârea CAB să nu rămână aşa pentru a se putea continua programul de gestionare a câinilor fără stăpân.

          'În caz contrar vom intra într-o vacanţă judecătorească care va lungi foarte mult dezbaterile pe acest subiect şi este o perioadă cu multe fătări. Vom înceta eutanasierile când vom primi motivarea Curţii de Apel pe această decizie', a informat coordonatorul de proiect al ASPA.

          Potrivit acestuia, la nouă luni de la iniţierea proiectului de gestionare a maidanezilor în Capitală s-a ajuns la reducerea cu 75% a numărului persoanelor muşcate.

sursa: agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.