Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ASSMB, precizări de ULTIMĂ ORĂ despre numărul pacienţilor infectaţi cu COVID-19, internaţi în spitalele Primăriei Capitalei

victor babes

La Spitalul "Dr. Victor Babeş" sunt internaţi 304 pacienţi confirmaţi cu virusul COVID-19, iar la Spitalul Colentina sunt în prezent 77 de pacienţi testaţi pozitiv pentru noul coronavirus, a anunţat, sâmbătă, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

ASSMB a precizat că va prezenta zilnic informaţii actualizate privind cele trei unităţi sanitare pe care le are în administrare, pentru a contribui la informarea promptă şi corectă opiniei publice.

Astfel, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş, care dispune de 420 de paturi, sunt internate 304 persoane cu virusul COVID-19, dintre care şase se află la Terapie Intensivă (ATI), arată sursa citată.

Citește și: Cozmin Gușă vorbește despre Operațiunea Manipularea: Iohannis și Orban vor să isterizeze populația

"De la declanşarea pandemiei, în această unitate sanitară de fază 1 au fost internate în total 2.247 persoane, din Bucureşti şi din ţară - din care 1.696 confirmate cu boala COVID-19 -, cel mai mare număr de pacienţi internaţi dintre toate spitalele COVID din România. Menţionăm că la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale 'Dr. Victor Babeş', fiecare pacient suspect de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 ocupă un întreg salon, indiferent de numărul de paturi din acesta, pentru a preveni răspândirea bolii", se precizează în comunicatul ASSMB.

De asemenea, la Spitalul Clinic Colentina sunt internate acum 77 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, dintre care şapte se află la Terapie Intensivă (ATI).

"În total, de la sfârşitul lunii martie şi până în prezent, la Spitalul Clinic Colentina au fost internaţi 542 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19. Din totalul de 867 paturi de care dispune, spitalul a primit aviz de funcţionare pentru 455. Menţionăm faptul că Spitalul Clinic Colentina, unitate sanitară desemnată suport COVID prin ordin al ministrului Sănătăţii, nu are în structura sa o secţie de boli infecţioase", arată sursa citată.

La Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila, care a preluat toate cazurile de pacienţi infectaţi care necesitau dializă, de la sfârşitul lunii martie şi până în prezent au fost internate 50 de persoane confirmate cu COVID-19.

ASSMB adaugă că numărul de pacienţi COVID-19 internaţi în aceste trei spitale din subordinea Primăriei Capitalei a fost, de la începutul pandemiei, de 2.288.

Citește și: SURSE Delapidarea de pe Otopeni s-a făcut față de compania Wizz Air de unii angajați ai companiei sale de catering - Se sustrăgea inclusiv mâncarea

"Numărul de pacienţi confirmaţi cu COVID-19 internaţi în aceste trei spitale de elită ale Primăriei Capitalei a fost, de la începutul pandemiei, de 2.288. Din datele oficiale ale INSP, reiese că în Bucureşti, până la această dată, a fost înregistrat un număr de aproximativ 2.500 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, Primăria Capitalei, prin ASSMB, a asigurat în permanenţă materialele de protecţie, echipamentele şi aparatura medicală necesare în această perioadă dificilă şi va lua în continuare toate măsurile care se impun pentru a asigura tratarea promptă a bolnavilor de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.