Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Delapidarea de pe Otopeni s-a făcut față de compania Wizz Air de unii angajați ai companiei sale de catering - Se sustrăgea inclusiv mâncarea

newsair.ro
wizz air

Surse judiciare explică pentru STIRIPESURSE acuzațiile și mecanismul din spatele acestora pe care îl executau persoanele arestate preventiv în dosarul de furt de la aeroportul Otopeni.

Citește și: Documentarea suspecților de furt de produse de lux din avioane a durat un an - Exista o schemă veche de 'lucru' iar cei nou veniți aderau la ea - surse

Sursele citate atrag atenția că Aeroportul Otopeni ca entitate juridică nu a fost prejudiciat de faptele celor din dosar, singura păgubită fiind compania Wizz Air.

Astfel, explică sursele citate, este vorba despre delapidarea societății Wizz Air de către unii dintre angajații societății de catering pe care compania aviatică a angajat-o pentru serviciile suplimentare față de clienți.

Citește și: Mario Iorgulescu, cercetat pentru omor, 'FUGAR' cu ACTE în REGULĂ - CAB stabilește definitiv arestarea acestuia în lipsă

Sursele STIRIPESURSE spun că ar fi vorba despre societatea de catering care se ocupa de aceste servicii pentru compania Wizz Air, contra cost. Este de amintit că aceeași firmă execută servicii de catering și pentru alte companii aeriene.

Astfel. explică sursele citate, unii dintre angajații societății de catering ar fi sustras între altele din bunurile puse la dispoziția clienților în timpul zborurilor inclusiv produse alimentare.

Citește și: CAB l-a condamnat definitiv pe ex-colonelul SRI Daniel Dragomir la 3 ani şi 10 luni cu EXECUTARE pentru TRAFIC şi spălare de bani

Turnați de Wizz Air

Aceleșasi surse spun că cercetările din dosaru au fost declanșate în urmă cu un an când anchetatorii au înregistrat plângerea penală a companiei Wizz Air în care se relatau lipsuri din gestiune.

Astfel au fost demarate verificări de documente pentru ca mai apoi să fie obținute de la judecătorul de drepturi și libertăți mandate de surpaveghere tehnică prin toate mijloacele, repsectiv filaj, înregistrarea audio-video, interceptare sau localizare prin satelit.

Aproape 50.000 de euro găsiți la percheziții

De asemenea, au identificate și ridicate importante sume de bani, în lei și valută, respectiv peste 80.000 lei și aproximativ 30.000 de euro, precum și alte sume în dolari și lire sterline.

Zeci de percheziții au avut loc, joi dimineața, în București și în județele Ilfov și Prahova, într-un dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului Militar, la persoane acuzate că au furat produse de lux, cosmetice și băuturi din containerele încărcate la bordul avioanelor de pe Aeroportul Otopeni. Prejudiciul se ridică la peste 800.000 de euro.

Grupare veche

Surse judiciare spun pentru STIRIPESURSE că grupare era mai veche un an, perioada în care s-a făcut documentarea informativă pentru probarea infracțiunilor sesizate la nivelul parchetului.

Aceleași surse arată că în decursul anului de documentare unele persoane nou angajate ar fi aderat la cele ce se petreceau în aeroport. Concret, explică acestea, persoanele care nu aderau sau încercau să rămână neutre nu ar fi fost bine văzute de colegii care sunt acum suspecți în acest mega dosar de furt, tăinuire și complicitate.

Personal de la pază și pompieri sub lupa anchetatorilor

Potrivit surselor citate între persoanele vizate în acest dosar s-ar număra și personal de la Paza aeroportului dar și de la pompierii detașați la Otopeni.

Sursele invocate nu au putut preciza un număr concret de ofițeri cercetați în caz dar spun că aceste cadre ar fi avut cunoștință despre schema pretins infracțională care se coagulare la nivelul Aeroportului Otopeni.

Citește și: Fost ofițer SRI, dat în urmărire națională! Soacra acestuia, prima reacție: 'Nu știm nimic. A zis că pleacă în oraș și nu a mai venit'

Sursele citate nu pot preciza concret dacă este vorba despre ofițeri SRI sau MApN dar competența Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar București este atrasă în mod cert de existența unor suspecți cu grad militar.

Fenomenul de la Otopeni

În urmă cu aproximativ un an DIICOT anunța oficial că s-au făcut 25 de perchezitii domiciliare ( 14 Bucuresti, 7 Ilfov, 2 Prahova, 1 Dâmbovița si 1 Brasov), într-o cauză în care se efectuează urmărirea penală “in rem” sub aspectul săvârşirii de către mai multe persoane a unor fapte de delapidare şi corupţie.

De asemenea, în conformitate cu art.170 cod procedură penală, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală procedează la ridicarea de înscrisuri de la sediul unei companii aeriene şi efectuează o perchezitie la punctul de lucru al unui sindicat.

Citește și: Avea Porche Cayenne şi BMW X5 conduse de şofer - Mărturiile auzite de judecătorii CAB înainte de verdictul definitiv în dosarul ex-colonelului SRI

În speță era vorba despre Aeroportul Otopeni, unde procurorii suspicionau că unii dintre angajați ar fi sustras piese tehnice de la avioane. Surse judiciare relatează pentru STIRIPESURSE în dosarul respectiv, în prezent, nu există încă persoane puse sub urmărire penală.

Concret, spun surse judiciare despre acest dosar, cazul ar viya presupuse fapte de sustragere a unor componente de avion si piese precum și alte bunuri din handarele aeroporturi fără a putea oferi alte detalii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.