Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ăsta accident! Un șofer neatent a distrus cea mai veche latrină din Japonia!

toaleta

Un șofer neatent a intrat cu mașină în toaleta unui templu din Japonia. Accidentul s-a produs în timp ce bărbatul dădea cu spatele. El a avariat ceea ce experții spun că este cea mai veche toaletă din Japonia.

O clădire despre care se crede că adăpostește cea mai veche toaletă din Japonia s-a confruntat luni cu cea mai mare amenințare din ultimele secole, atunci când un șofer a intrat din greșeală cu mașina în ea, potrivit oficialilor locali, scrie Mediafax. Koudou Uno, un purtător de cuvânt al Templului Tofukuji din Kyoto, a declarat că ușile toaletei din lemn, veche de aproximativ 600 de ani, au fost deteriorate în urma incidentului. Toaleta a fost construită în prima jumătate a perioadei Muromachi (1336-1573), potrivit lui Uno. „Toaleta este un artefact istoric, așa că, în mod natural, am fost foarte triști când a fost deteriorată", a spus el, potrivit CNN.

Uno a mai spus că administrația templului analizează cea mai bună modalitate de a restaura ușile deteriorate, care măsoară 2,4 metri înălțime și 2,8 metri lățime.

„Am fost recunoscători că nimeni nu a fost rănit și că putem repara ușile toaletei - există o oarecare fericire în această nenorocire", a adăugat Uno. Obiectivul are porecla „toaleta pentru o sută de persoane" deoarece mai mult de 100 de călugări stagiari au folosit-o până la începutul erei Meiji, în jurul anului 1868, a explicat Uno. Fiecare parte a toaletei este dotată cu 20 de găuri. Toaleta este închisă publicului de peste un secol și a fost numită bun cultural important de către guvernul japonez în 1902. Potrivit lui Uno, este cea mai veche latrină rămasă în picioare la un templu budist Zen din Japonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.