Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asta ar fi BOMBA secolului: China spune că a aflat din ce țară provine noul coronavirus

AFP
coronavirus

Oamenii de știință chinezi susțin că au dovezi că noul coronavirus nu provine din China. Cercetătorii spun că dovezile lor indică apariția virusului în Bangladesh, SUA, Grecia, Australia, India, Italia, Republica Cehă, Rusia sau Serbia. Ei spun că este probabil ca virusul să fi apărut în India în timpul caniculei vara trecută.

Nu este prima dată când China aruncă vina în altă parte, acuzând anterior SUA și Italia că sunt sursa virusului, scrie alephnews.ro.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu: ‘Pas cu pas vor fi luate măsuri. Vom vedea că din ce în ce mai multe zone, le vom avea în varianta de lockdown’

Oamenii de știință chinezi susțin că noul coronavirus este originar din India. Ar fi apărut în vara anului 2019, pe fondul caniculei „care a forțat oamenii și animalele să bea aceeași apă”, scrie Daily Mail.

O echipă de la Academia Chineză de Științe susține că virusul a apărut probabil în India în vara anului 2019, trecând de la animale la oameni prin apă contaminată, înainte de a călători neobservat la Wuhan, unde a fost detectat pentru prima dată. Cercetătorii susțin că sistemul de sănătate slab al Indiei și populația tânără, care suferă simptome mai puțin severe de Covid, au permis ca virusul să se răspândească nedetectat.

Citește și: Medic: ‘Dacă nu credeți că există COVID19 mergeți voluntari la un spital ce tratează astfel de bolnavi. Țineți de mână un pacient speriat care abia respiră’

David Robertson, expert la Universitatea din Glasgow, a spus că lucrarea este „foarte greșită” și a concluzionat că „nu adaugă nimic la ceea ce se știa deja despre coronavirus”.

Nu este prima dată când autoritățile chineze arată cu degetul în altă parte – sugerând, în mare parte fără dovezi, că atât Italia, cât și SUA ar putea fi locul infecției inițiale. Acuzațiile vin pe fondul tensiunilor politice dintre India și China.

Citește și: Eugen Tomac: ‘Avem nevoie de un vaccin împotriva risipei banilor publici! Statul nu reușește să colecteze veniturile la bugetul de stat’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.