Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ăsta da exemplu! Mitropolitul Olteniei îndeamnă românii să se vaccineze anti-covid

Irineu, Oltenia

"Știința își spune cuvântul. După această vaccinare, lucrurile vor fi altfel", spune ÎPS Irineu, Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolit al Olteniei. Într-un interviu pentru Press-hub, ierarhul declară că preoții s-au "rugat la Bunul Dumnezeu ca oamenii de știință să primească luminare și să realizeze un vaccin, pentru ca oamenii să poată scăpa mai ușor de această pandemie". El dă asigurări că Biserica va fi alături de Armată în campania de vaccinare.

ÎPS Irineu, Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolit al Olteniei îndeamnă românii să se vaccineze anti-covid. Ierarhul subliniază că nimeni nu este ferit de suferință în această pandemie "nimeni nu este pus la adăpost și chiar dacă nu am suferi, ne întristează faptul că lângă noi sunt oameni care suferă, care mor".

Știința își spune cuvântul, subliniază Mitropolitul care se declară încrezător în vaccinul anti-covid: "Noi ne-am rugat la Bunul Dumnezeu, ca oamenii de știință să primească luminare și să realizeze un vaccin, pentru ca oamenii să poată scăpa mai ușor de această pandemie. Evident că se vor realiza multe prin acest vaccin și noi ne rugăm acum să nu aibă reacții adverse.

Nu aș putea să spun că viața își va relua chiar cursul de dinainte după vaccinare, dar, în mod sigur, va fi o viață nouă, conștientă și oamenii se vor bucura în libertate, dar libertate în bine, nu în rău. Cel care se vaccinează și cu credință, nu va avea de regretat absolut nimic", mai precizează ierarhul.

El dă asigurări că Biserica va fi alături de Armată în campania de vaccinare: "Credincioșii din Armată sunt enoriașii noștri. Dacă ei au în lucrarea lor, în preocuparea lor să facă binele și noi vom fi alături de bine, pentru că binele este al credincioșilor, binele este al nostru. Și binele este dat de Dumnezeu. Da, ne vom pune în slujba enoriașilor, în slujba credincioșilor, și vom fi permanent alături de ei, vom sprijini cu tot ce vom putea și vom fi permanent alături de Armată. Nu știu în acest moment cum ne vom organiza, vom decide atunci, dar o vom face. Lucrul important este ca noi să participăm la binele și la viața credincioșilor pentru că ei sunt confrații noștri. Și Dumnezeu iubește toți oamenii".

Marți, reprezentanții guvernului și ai autorităților sanitare au avut o întâlnire oficială cu reprezentanții tuturor cultelor religioase recunoscute oficial în România, întâlnire la care s-a discutat despre campania de vaccinare. Autorităţile apreciază că, fiind o acţiune de masă şi de maxim interes public, vaccinarea trebuie să antreneze toate cultele religioase din România, rolul acestora fiind de a informa corect populaţia, transmite News.ro. Astfel, cetăţenilor treuie să le ajungă mesajul că vaccinarea este gratuită, voluntară, sigură, fiind un drept, nu o obligaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.