Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asta e 'JUSTIȚIE': 24 din cei 27 de inculpați din dosarul Cordunenilor sunt liberi, după ce unele fapte s-au prescris

Romania TV
corduneanu

24 din cei 27 de inculpați din dosarul Cordunenilor sunt liberi, potrivit deciziei definitive, date după 10 ani de procese, a magistraților Curții de Apel Cluj, care constată că unele fapte au fost prescrise. Între cei condamnați este liderul clanului, Costel Corduneanu.

Magistrații Curții de Apel Cluj au emis decizia finală în dosarul în care mai mulți membri ai clanului Corduneanu din Iași erau judecați pentru mai multe infracțiuni, între care șantaj, furt sau înșelăciune, trafic de persoane sau trafic de minori, informează mediafax.ro.

Citește și: Cine este deputatul care a renunțat la pensia specială

Decizia magistraților Curții de Apel Cluj vine după ce atât DIICOT, cât și o parte dintre inculpați au contestat decizia primei instanțe.

O mare parte dintre inculpați au fost fie achitați, fie în cazul unora, faptele s-au prescris, judecătorii Curții de Apel Cluj desființând interceptările depuse ca probe în dosar.

Citește și: Eugen Teodorovici se gândește să dea în judecată PSD

„Desfiinţează sentinţa penală pronunţată în cauză şi pronunţând o nouă hotărâre, constată nulitatea absolută a proceselor de redare a interceptărilor dispuse în prezenta cauză în faza de urmărire penală (...) și dispune excluderea de la dosarul cauzei a suporţilor optici ce stochează rezultatele activităţii de supraveghere tehnică dispusă în cauză precum şi a proceselor verbale de redare a acestor activităţi", se arată într-un comunicat al Curții de Apel Cluj.

Judecat pentru trafic de persoane, trafic de minori, spălare de bani, șantaj și instigare la infracțiunea de acces fără drept la un sistem informatic, Costel Corduneanu, liderul clanului Corduneanu din Iași a fost achitat pentru cele mai multe dintre aceste infracțiuni. Practic, Costel Corduneau a fost condamnat definitiv de către magistrații Curții de Apel Cluj la trei ani de închisoare pentru că și-a spionat iubita.

Citește și: Băsescu, în Parlamentul European, despre migranți: ‘Avem obligația să preluăm copii din insulele grecești în toate statele’

„Mentine pedepsele de 3 ani închisoare aplicată pentru infracţiunea de instigare la infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic (...), 2 ani închisoare aplicată pentru instigare la infracţiunea de interceptarea fără drept a unei transmisii de date informatice care nu este publică şi care este destinată unui sistem informatic (...) 3 ani închisoare aplicată pentru instigare la infracţiunea de transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic. (...) Contopeşte pedepsele aplicate in pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare ce urmează a fi executată de inculpat", se arată în comunicatul magistraților din Cluj.

În primă instanță, Costel Corduneanu fusese condamnat la 8 ani de închisoare.

Citește și: Alertă! WhatApp nu va mai funcționa pe 7,5 milioane de telefoane

Procesul penal s-a încheiat pentru alți inculpați din dosar, judecați pentru santaj și complicitate la înșelăciune, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, trafic de persoane, trafic de minori, spălare de bani, punerea în circulaţie de taloane false pentru transport, fals material în înscrisuri oficiale, instigare la infracţiunea de şantaj.

Una dintre inculpatele din dosar a fost achitată pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani și şantaj, iar doi bărbați au primit pedepse reduse, de la 10 ani, la 5 ani.

Citește și: Cine este deputatul care a renunțat la pensia specială

Dosarul a fost trimis în instanță în urmă cu 10 ani, în 2010, majoritatea membrilor fiind în stare de arest la acel moment. Instanța sesizată inițial a fost Tribunalul Maramureș.

La scurt timp după decizia magistraților Curții de Apel Cluj, Costel Corduneanu s-a predat la Inspectoratul Județean de Poliție Iași.

Citește și: Eugen Teodorovici se gândește să dea în judecată PSD .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.