Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Astărăstoae SPULBERĂ termoscanarea: 90% din bolnavi sunt ASIMPTOMATICI, ei sunt SCANAȚI degeaba!

tacataca.ro
termoscanare

Fostul președinte al Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, spulberă măsura privind termoscanarea, devenită obligatorie prin lege. Acesta spune că majoritatea purtătoilor de virus sunt asimptomatici, deci sunt termoscanați degeaba.

Redăm mai jos textul interviului realizat de Ion Cristoiu cu profesorul Astărăstoae

Citește și: Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele două săptămâni: de când SE ÎNCĂLZEȘTE vremea

Ion Cristoiu: Domnule profesor, a două măsură este cu termoscanarea. Este obligatorie. Ia spuneţi-mi dumneavoastră la ce e bun. Dumneavoastră aţi văzut vreodată? Din ce e alcătuit un termoscaner din ăsta?

Vasile Astărăstoae: Nu m-am uitat, că e electronic şi eu sunt cam ateu la chestia asta.

Ion Cristoiu: Spuneţi-mi dacă această măsură este utilă sau nu, dacă e cu probleme.

Vasile Astărăstoae: Domnul ministru ne-a spus că este triaj epidemiologic. Domnul secretar de stat Raed Arafat ne-a spus că este o măsură normală şi cu ocazia asta ne protejează şi identifică purtătorii asimptomatici. Eu nu înţeleg, că dacă este asimptomatic nu are febră, şi atunci e degeaba. În primul rând, măsura este total inutilă din punct de vedere practic. Repet, 90% sunt asimptomatici. Pe aceştia poate să-i termoscaneze de o mie de ori, că ei poartă virusul în continuare, să spunem aşa, prin contrabandă, că nu le-a dat nimeni voie să-l poarte, şi-l răspândesc Ei şi acum discută dacă asimptomaticii răspândesc sau nu, dar asta e altă discuţie. Deci, pentru 10% din populaţia infectată, care la noi este de 18.000 de oameni, pentru 10% din 18.000 de oameni face acest balamuc, este total ineficient. Mai mult, termoscanarele care sunt, să spunem profesionale, costă foarte scump. Sînt 2-3-4.000 de euro cele care iau temperatura exact. La magazine sunt cele de 100-300 de euro, că am văzut şi eu că am fost la un magazin, n-au vrut să mă scaneze au spus „dumneavoastră, ca doctor, cred că ştiţi, nu trebuie să vă spunem noi”, asta e altă problemă, sunt termoscanere industriale. Ele au o marjă de eroare de plus-minus 3 grade. De aceea, vedeţi că peste tot scrie că cineva s-a găsit cu 32 de grade, când, de fapt, dacă era îi făceam şi înmormîntarea la o hipotermie de 32 de grade. Deci este ineficient total. Şi n-am înţeles, şi eu le-am scris şi le-am spus că nu înţeleg. Pînă la urmă am pus o notiţă cu treaba asta, pentru că m-a enervat că o să vină serviciile secrete şi ministerul Adevărului, ăla cum se cheamă, Grupul de Comunicare Strategică care să ne pedepsească pentru gândi-crima, cum era în 1984 şi atunci am scris un adevăr mai dur: „Care este eficienţa? De ce?” Nu mi s-a răspuns, bineînţeles, dar am văzut că a rămas în continuare. Şi în aceste condiţii lumea acceptă, pentru că încet, încet, în această istorie a nebuniei lumea acceptă orice măsură şi gradual, gradual, putem să ajungem la o dictatură sau la un regim autoritar politico-medical, care este cel mai periculos.

Ion Cristoiu: Domnule profesor, aţi auzit până acum, de când s-au produs triajele epidemiologice, cineva care să fi avut 38 de grade şi să-l fi dus undeva? Mai e o chestiune, te trimit la medicul de familie. Cine te trimite? Ăla, bodyguardul?

Vasile Astărăstoae: Nu ştiu, că nu explică.

Ion Cristoiu: Dar n-a mai fost pînă acum nici un caz. Pentru o televiziune va fi un breaking news, nu-i aşa? Dacă găseşte unu.

Vasile Astărăstoae: Dacă găseşte unu. Dar atenţie, temperatura peste 37,3 este o barieră care n-am înţeles de ce-a fost pusă, dar care poate fi realizată şi în stări normale de sănătate. Dacă alergaţi, faceţi sport, sau faceţi o muncă fizică mai grea, o să vedeţi că o să aveţi temperatura tegumentară, aici în frunte unde se ia, acolo o să aveţi 37,6, 37,8. Emoţiile puternice, eu mă gândesc la copiii de la Bacalaureat. Au emoţii. Ei pot să găsească că are 37 cu 4, 37 cu 5 şi pierde Bacalaureatul deşi e perfect sănătos. Stări fiziologice, de exemplu menopauza, menstruaţia, femeile au peste 37,3. N-am înţeles de unde au scos şi în ce carte au văzut că această temperatură este caracteristică pentru Sars-Cov 2, deoarece caracteristica lui este febra foarte mare. Aţi văzut toţi spun 39, 40. De ce 37,3, dacă era 38 mai înţelegeam.

Care este criteriul pentru care s-a pus limită temperatura de 37, 3?

Vasile Astărăstoae: Exact, sau 38 sau 39. Care este criteriul? Dacă spune cineva, şi dacă are, într-adevăr, în spate nişte argumente ştiinţifice, atunci îl accept, dar până atunci când nu mi-a spus nimeni şi s-a venit şi s-a decretat că este 37,3, nu pot s-o iau şi s-o înghit chiar aşa, pentru că am nişte îndoieli şi îndoielile sunt normale în ştiinţă. Numai ştiinţa oficială, cea care vrea să se impună prin decrete, prin legi şi prin amenzi şi dosare penale, numai acolo lucrurile sunt clare. De regulă, ştiinţa a fost construită pe îndoială. S-a găsit unul care a avut o îndoială că nu este chiar aşa şi a descoperit un lucru. De ce, în ultimul timp, vedeţi că nu mai sînt mari descoperiri? Sunt numai nişte meşteşugari care lucrează cu aparate tehnice. Că nimeni nu se mai îndoieşte. Dacă s-a spus aşa, a ieşit la aparat aşa, înseamnă că aşa este.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.