Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Astăzi era necesar să adoptăm proiectul de lege privind carantina. PSD nu a dorit. Orice zi este cost pentru sănătatea populaţiei', spune Gorghiu

Facebook
Alina Gorghiu

Vicepreşedintele Biroului permanent al Senatului Alina Gorghiu a declarat că era necesar ca plenul Senatului să adopte vineri proiectul de lege privind carantina şi izolare. Ea a precizat că „orice zi este cost pentru sănătatea populaţiei” şi că, deşi toată lumea reclamă urgenţa adoptării propunerii legislative, PSD nu a dorit ca ea să fie adoptată vineri, potrivit news.ro.

„Astăzi (vineri - n.r.) era necesar să adoptăm această lege în Senat! Orice zi este cost pentru sănătatea populaţiei! PSD s-a hrănit şi azi din divergenţele politice şi sabotajul obişnuit la orice lege care ne-ar putea ajuta în această criză sanitară. În loc să se concentreze pe soluţii, care sunt absolut absolut necesare în această perioadă, încerca să amâne dezbaterea şi votul pe măsuri şi pârghii pe care autorităţile trebuie să le aibă rapid la îndemână pentru a proteja sănătatea publică”, a declarat Alina Gorghiu vineri, pentru News.ro.
Senatorul PNL le-a cerut social-democraţilor „să înceteze să exploateze electoral pandemia COVID-19” şi să nu tragă de timp, în mod nejustificat.
„Am propus să facem azi un plen de urgenţă pentru a dezbate legea referitoare la carantină şi izolare, dar, deşi toţi reclamă urgenţa, PSD nu a dorit.
Citește și:  OMS, noi recomandări cu privire la COVID-19. Ce trebuie să facem pentru a ne feri de acest coronavirus
Senatul e obligat să fie responsabil! Să facă dezbatere în regim de urgenţă pe legea care clarifică carantina şi izolarea pentru a reda autorităţilor acest instrument extrem de important în perioadă de pandemie. Le cer celor din PSD sa înceteze să exploateze electoral pandemia COVID-19. Le cer sa nu tragă de timp, în mod nejustificat! Le cer vot urgent pe această lege”, a conchis Gorghiu.
Comisia juridică a Senatului va discuta vineri, de la ora 14.00, proiectul de lege privind carantina şi izolarea adoptat joi seara de Camera Deputaţilor. Până acum, doar două amendamente au fost depuse la proiectul iniţiat de către Guvern.
Preşedintele interimar al Senatului Robert Cazanciuc a declarat că proiectul Guvernului referitor la carantină şi izolare va fi dezbătut de Comisia juridică „atât timp cât va fi nevoie”. El a precizat că este necesar şi un aviz al CSM, dat fiind că este vorba şi despre proceduri judiciare. Senatorul PSD a mai spus că începând de sâmbătă va fi convocat plenul Senatului.
Senatul este for decizional pe proiectul de lege privind carantina şi izolarea. Propunerea legislativă a fost adoptată joi seara de Camera Deputaţilor, prim for sesizat.
După votul în plenul Senatului, legea urmează să meargă la preşedintele României pentru promulgare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.