Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Așteptarea premierului Ucrainei - Ca FMI să aprobe în 5 iunie împrumutul de cinci miliarde de dolari

FMI

Ucraina se aşteaptă Fondul Monetar Internaţional Fondul Monetar Internaţional să aprobe la reuniunea Board-ului din 5 iunie programul de asistenţă în valoare de cinci miliarde de dolari, iar prima tranşă, de 1,9 miliarde de dolari, să fie acordată în următoarea zi, a declarat vineri premierul Denys Shmygal într-un interviu acordat Reuters, potrfivit Agerpres.

Împrumutul este extrem de important deoarece va permite autorităţilor de la Kiev să gestioneze impactul pandemiei de coronavirus (COVID-19). Fără aceşti bani, Ucraina riscă să intre în incapacitate de plată.

Oficialii FMI nu au dorit să comenteze declaraţiile lui Denys Shmygal.

A doua tranşă, de 1,6 miliarde de dolari, este aşteptată începând din septembrie, iar a treia, de 1,5 miliarde de dolari, în 2021, a explicat premierul ucrainean.

Citește și: Klaus Iohannis: ‘Începând din 1 iunie se redeschid terasele, se va putea merge la plajă și se pot organiza spectacole în aer liber’

Şocul economic cauzat de epidemia de coronavirus ar putea duce la un declin al PIB-ului Ucrainei de 12% în trimestrul doi din 2020, conform estimărilor preliminare, a avertizat Shmygal. Anterior, autorităţilor de la Kiev previzionaseră o scădere a economiei de aproape 5% în acest an.

De asemenea, premierul ucrainean a anunţat că Executivul de la Kiev nu va restricţiona exporturile de grâu în următoarele două luni, chiar dacă cota convenită anterior cu traderii a fost depăşită.

Ucraina este un important producător şi exportator mondial de cereale. Exporturile Ucrainei de produse agricole sunt dominat de cereale, uleiuri vegetale şi oleaginoase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.