Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asteroid periculos pentru Pământ, monitorizat de la Observatorul Astronomic din Galați - Datele au fost comunicate instituțiilor internaționale

asteroid

Un asteroid din categoria celor potențial periculoși pentru Pământ a fost urmărit de cercetătorii de la Observatorul Astronomic din Galați. Monitorizarea a avut loc cu ajutorul informațiilor furnizate de Biroul de Apărare Planetară, notează Mediafax.

Asteroidul (7482) 1994 PC1 a fost monitorizat cu ajutorul echipamentelor de la Observatorul Astronomic din Galați. Este vorba despre un asteroid periculos, iar datele au fost comunicate instituțiilor internaționale.

„În perioada 19 – 21 ianuarie 2022, la Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, s-au efectuat mai multe de observații astrometrice și fotometrice de seară, în care s-au realizat măsuratori de poziție ale asteroidului (7482) 1994 PC1, care face parte din categoria asteroizilor potențial periculoși. Măsurătorile vor contribui la determinarea precisă a orbitei asteroidului și au fost raportate la Minor Planet Center (MPC)”, au anunțat reprezentanții observatorului astronomic din Galați.

Anterior, Biroul de Apărare Planetară (Planetary Defence Office/Near-Earth Object Coordination Centre), a trimis instituției gălățene un buletin informativ legat de asteroidul care a trecut prin apropierea Pământului.

Asteroidul a fost descoperit în data de 9 august 1994 la Observatorul Siding Spring din Australia, are dimensiunea de aproximativ 1.052 metri și o perioada de rotație de circa 2,6 ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.