Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Astronauţii ruși pregătiţi pentru zborul către ISS vor fi vaccinaţi cu Sputnik-V

Sputnik News
sputnik 5 vaccin

Cosmonauţi ruşi vor fi vaccinaţi împotriva COVID-19 cu Sputnik-V, vaccinul rusesc numit după primul satelit artificial din istorie, lansat pe orbită în 1957, au anunţat marţi autorităţile ruse, citate de agenţiile de presă EFE şi RIA Novosti.

"Printre primii care vor fi vaccinaţi vor fi membrii echipei de astronauţi şi angajaţi de la Centrul de pregătire a cosmonauţilor", a declarat Dmitri Rogozin, directorul Agenţiei spaţiale ruse (Roscosmos), într-un comunicat, scrie agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan: ‘Premierul îl va alege președintele României din propunerile făcute de PNL. Am o poziție extrem de importantă în PNL’

De la declanşarea pandemiei, măsuri de securitate stricte au fost instituite în cadrul antrenamentelor învederea expediţiilor cu cosmonauţi către Staţia Spaţială Internaţională (ISS) pentru a evita contagiunea.

Astronauţii pregătiţi pentru zborul către ISS au fost practic izolaţi, ei nu au putut să-şi ia rămas bun de la rude, aşa cum se face în mod tradiţional, iar acei specialişti care au trebuit să intre în contact direct cu ei au fost supuşi unor controale amănunţite.

Fondul de investiţii directe din Rusia, responsabil de producţia şi comercializarea vaccinului rusesc, a evocat într-o notă oficială că "lansarea cu succes a satelitului Sputnik-1 a inaugurat era cuceririi cosmosului". "După mai multe decenii, vaccinul Sputnik-V a fost primul care a fost înregistrat împotriva coronavirusului", menţionează textul.

Potrivit notei citate, faptul că cosmonauţii vor fi vaccinaţi cu Sputnik-V demonstrează "siguranţa absolută şi eficienţa ridicată" a acestuia "pentru generarea unei imunităţi pe termen lung împotriva uneia dintre cele mai periculoase infecţii din istorie".

Citește și: Ludovic Orban: ‘Se poate forma o majoritate parlamentară fără PSD și acesta este obiectivul nostru’

După mai bine de două decenii de cooperare internaţională, viitorul echipaj care va pleca cu nava spaţială Soiuz spre platforma orbitală va fi alcătuită exclusiv din ruşi.

Compania americana privată SpaceX şi-a trimis prima misiune pilotată în noiembrie anul trecut, la nouă ani de la suspendarea programului navetelor spaţiale în 2011.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat la 2 decembrie începerea din această săptămână vaccinarea în masă pe bază voluntară a populaţiei Rusiei, unde s-au înregistrat peste 2,5 milioane de cazuri de contaminări cu SARS-CoV-2 şi 44.159 de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.