Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac al piraților în Golful Guineei - Opt marinari au fost răpiți

www.digi24.ro
vapor, navă comercială

O navă sub pavilion portughez a fost atacată duminică de piraţi în portul Cotonou din Golful Guineei, iar căpitanul bulgar al navei şi şapte membri de echipaj au fost răpiţi, a anunţat marţi Ministerul bulgar de Externe citat de Reuters şi BTA.

Piraţii s-au urcat pe portcontainerul Tommi Ritscher în timp ce se afla în port. Alţi 11 membri ai echipajului au fost eliberaţi, a precizat ministerul.

Un reprezentant al Ambasadei ruse în Benin şi Togo a indicat pentru TASS că între ostatici se află şi trei cetăţeni ruşi.

Compania germană care operează nava, Transeste, a afirmat marţi că 11 marinari au fost recuperaţi în siguranţă după asaltul forţelor speciale nigeriene şi benineze, dar alţi opt sunt daţi dispăruţi şi "par să fi fost răpiţi de piraţi". Proprietarul navei este o societate din Singapore, potrivit AFP.

Actele de piraterie nu sunt un lucru inedit în largul coastelor Beninului. În noiembrie, autorităţile statului vest-african cu ieşire la Atlantic au lansat o anchetă după ce piraţii au răpit nouă persoane de pe o navă sub pavilion norvegian.

Deşi pirateria este în scădere pe plan global, Golful Guineei este o zonă de risc ridicat pentru navigatori în ce priveşte răpirile şi jafurile armate, mai multe astfel de incidente fiind raportate în ultimele luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.