Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac armat asupra unui templu din Kabul: circa 150 de ostatici. Statul Islamic revendică atentatul / UPDATE

breaking news

UPDATE 11.21 - Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat miercuri atacul încă în desfăşurare împotriva unui templu al comunităţii sikh din centrul capitalei afgane Kabul, a informat organismul american de supraveghere a mişcărilor extremiste SITE, citat de AFP.

"Combatanţi ai Statului Islamic desfăşoară în prezent un atac de comando împotriva unui templu sikh", afirmă SITE, citând Amaq, organul de propagandă al jihadiştilor.

*

Atacatori înarmaţi au luat ostatici aproximativ 150 de membri ai comunităţii sikh după ce au luat cu asalt un templu al acestei comunităţi în centrul capitalei afgane Kabul, a declarat miercuri un reprezentant al acestei comunităţi şi totodată membru al parlamentului, Narender Singh Khalsa, citat de dpa, scrie agerpres.ro.

Khalsa a specificat că majoritatea ostaticilor sunt femei şi copii care veniseră la templu pentru rugăciunea de dimineaţă.

Acesta a mai spus că în templu nu s-a auzit nicio explozie şi nici focuri de arme.

În acelaşi timp, senatorul Anarkali Honaryar, membru al comunităţii sikh, a confirmat numărul ostaticilor.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Tariq Arian, a declarat că cel puţin patru atacatori sinucigaşi au atacat lăcaşul de cult, iar forţele de securitate depun eforturi pentru a-i anihila.

Runda II de consultări la Cotroceni pe evoluția COVID-19


În jurul orei locale 07:45 (03:15 GMT), mai mulţi atacatori au intrat într-un templu sikh, a declarat acelaşi purtător de cuvânt pentru AFP. "Indivizii s-au baricadat în interiorul clădirii şi forţele de securitate încearcă să-i scoată de acolo", a adăugat el.

Talibanii au negat orice implicare în acest atac, potrivit purtătorului lor de cuvânt Zabihullah Mujahid. De altfel, talibanii s-au angajat să lupte împotriva grupărilor extremiste ca Statul Islamic cu scopul de a evita ca Afganistanul să devină un sanctuar al acestora, potrivit AFP.

Comunitatea sikh în Afganistan reprezintă o minoritate religioasă şi a fost ţinta unor atacuri şi în trecut.

În 2018, un atentat sinucigaş cu bombă comis de gruparea jihadistă Statul Islamic în provincia Nangarhar (est) s-a soldat cu 19 morţi, cei mai mulţi fiind membri ai comunităţii sikh. După atacul respectiv, numeroşi membri ai acestei comunităţi au decis să părăsească Afganistanul.

În prezent, în Afganistan nu au rămas mai mult de 1.000 de persoane din această comunitate, grupate în provinciile Kabul, Nangarhar şi Ghaniz (sud-est).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.