Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac armat în apropierea FSB din Rusia: Un al doilea agent a decedat

fsb

Un al doilea agent al Serviciului Federal de Securitate (FSB) rus a decedat după atacul comis joi de un bărbat înarmat, lângă sediul acestei instituţii în centrul Moscovei, au anunţat vineri autorităţile, informează AFP, potrivit AGERPRES.

Până acum, bilanţul privind numărul de victime informa despre un mort şi cinci răniţi, însă Comitetul de Anchetă al Rusiei a anunţat într-un comunicat că un al doilea agent al FSB "a fost transportat în stare gravă la spital, unde a decedat".

El nu a fost luat în calcul în primul bilanţ, care rămâne prin urmare de cinci răniţi, printre care un civil, potrivit Comitetului de Anchetă.

Citește și: DNA a deconspirat o altă rețea importantă! .

Joi seara, un bărbat a deschis focul în zona Pieţei Lubianka din Moscova, unde se află impozanta clădire a FSB, instituţie-moştenitoare a KGB. Bărbatul a fost "lichidat" la scurt timp după declanşarea focurilor de armă.

În comunicatul său, Comitetul de Anchetă a confirmat de asemenea identitatea atacatorului făcută publică de mai multe mass-media ruse: este vorba de un bărbat de 39 de ani, pe nume Evgheni Miniurov, care locuia în regiunea Moscovei.

Potrivit mass-media, el locuia în Podolsk, oraş de 300.000 de locuitori, la sud de Moscova. Amator de tir sportiv, el a lucrat gardian, inclusiv la ambasada Emiratelor Arabe Unite.

Nu a fost oferit niciun indiciu în ceea ce priveşte motivaţiile atacatorului şi a fost lansată o anchetă pentru "atingere adusă vieţii unui agent al forţelor de ordine".

Atacul a avut loc în timp ce Rusia a celebrat, la 19 decembrie, Ziua agenţilor din contraspionajul militar, iar la 20 decembrie, Ziua agenţilor din serviciile de securitate.

Citește și: Guvernul Orban, dinamitat din interior: Îmi doresc din toată inima să fie sfârșitul unui asemenea mod de a face politică

Rusia a fost scena a numeroase atentate în anii 2000, în legătură cu războiul din Cecenia împotriva separatiştilor, apoi cu rebeliunea islamistă care a însângerat Caucazul de Nord.

În 2010, un dublu atentat sinucigaş a lovit metroul din Moscova. Una dintre explozii a avut loc în staţia de metrou Lubianka.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.