Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac asupra unor turişti occidentali în vestul Afganistanului

twitter.com
atentat afganistan

Mai mulţi turişti europeni şi americani au fost răniţi joi într-un tir cu rachetă lansat asupra convoiului lor în vestul Afganistanului, în timp ce călătoreau pe o rută între oraşele istorice Bamyan şi Herat, relatează AFP. Potrivit unui responsabil din Herat, capitala provinciei cu acelaşi nume, în apropiere de graniţa iraniană, este vorba de un grup de 12 persoane, opt britanici, trei americani şi un german.

Anterior, agenţia de presă chineză Xinhua anunţase că cel puţin 10 turişti străini au fost ucişi şi cinci au fost răniţi într-o ambuscadă care a avut loc joi în provincia Herat, din vestul Afganistanului. Sursele oficiale contacte de AFP au declarat că autorii acestei ambuscade produse pe o rută muntoasă ar fi talibani. 'Cinci turişti străini şi şoferul lor au fost răniţi într-o ambuscadă provocată de talibani' pe drumul ce leagă Bamyan de Herat, potrivit unui purtător de cuvânt al armatei, Najibullah Najibi.

'Vehiculul lor a fost lovit în plin de un tir cu rachete ale talibanilor, cei cinci turişti au reuşit să iasă din vehicul şi sunt răniţi uşor. Ei se află acum în drum spre Herat", a declarat purtătorul de cuvânt. Potrivit purtătorului de cuvânt al guvernatorului din Herat, Jilani Farhad, turiştii călătoreau în convoi sub protecţia armatei afgane care a ripostat la atac şi 'mai mulţi talibani au fost ucişi'. Talibanii nu au revendicat deocamdată atacul.

Acesta s-a produs în districtul Chisht-e-Sharif, provincia muntoasă şi izolată Ghor (centru), la mijlocul drumului între Bamyan şi Herat, oraşe cunoscute pentru patrimoniul arheologic şi capitale de provincii considerate ca fiind relativ liniştite. Mai multe districte din Ghor sunt în schimb afectate şi vizate de atacuri ale talibanilor. Călătoria pe şosea este considerată ca fiind din ce în ce mai riscantă în Afganistan, unde atacurile insurgenţilor islamişti se intensifică în special în nordul, sudul şi estul ţării, unde au loc de asemenea lupte violente. O indiancă de 40 de ani care lucrează pentru Fundaţia Aga Khan a fost răpită la 9 iunie la Kabul şi eliberată şase săptămâni mai târziu, la 23 iulie, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.