Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac chimic în Siria: OIAC trebuie să ancheteze pe teren

twitter.com
siria Manbij Jarabulus, Kobane

Rusia a criticat vineri Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) pentru incapacitatea acesteia de a ancheta pe tern în Siria cu privire la presupusul atac chimic de la Khan Sheykun, exprimându-şi dorinţa ca experţi americani şi ruşi să se ralieze anchetei, informează AFP. 'Este inacceptabil ca OIAC să analizeze de la distanţă ceea ce s-a întâmplat', a declarat ministrul afacerilor externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov, alături de omologii săi sirian şi iranian.

De asemenea, Lavrov a estimat că o anchetă 'transparentă' a OIAC necesită aportul unor 'experţi independenţi, grupuri suplimentare de experţi care să reprezinte ţările din regiune, Rusia, SUA şi Europa'. SUA au lansat săptămâna trecută 59 de rachete de croazieră Tomahawk asupra bazei aeriene siriene Shayrat, ca răspuns la presupusul atac chimic imputat de Occident regimului de la Damasc şi soldat cu cel puţin 87 de morţi, printre care 30 de copii şi 20 de femei, conform Agerpres.

Iranul şi Rusia au condamnat bombardamentele lansate de SUA împotriva bazei Shayrat, în timp ce aliaţii SUA, între care Marea Britanie, Australia şi Arabia Saudită, şi-au exprimat sprijinul pentru acţiunea militară americană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.