Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac cibernetic de amploare. China ar fi în spatele compromiterii informațiilor personale ale militarilor britanici. Reacția premierului Sunak

The sun
Rishi Sunak

Cineva „rău intenționat" a compromis sistemul de plăți folosit de armata britanică, a declarat marți premierul Rishi Sunak. Declarația vine după ce în presă au apărut informații potrivit cărora China ar fi pătruns într-o bază de date care conține informații personale ale militarilor britanici.

Presa britanică a relatat că Beijingul s-a aflat în spatele unui atac cibernetic asupra sistemului de salarizare folosit de Ministerul britanic al Apărării, sistem care cuprinde numele și datele bancare ale militarilor forțelor terestre, maritime și aeriene din Regatul Unit, relevă Reuters.

Pe de altă parte, Beijingul a respins orice implicare, calificând suspiciunile drept calomnii.

„Există indicii că a compromis rețeaua de plăți a forțelor armate. Ministerul Apărării a luat deja măsura de a scoate rețeaua din funcțiune și de a se asigura că persoanele afectate sunt sprijinite în mod corespunzător", a declarat premierul britanic, Rishi Sunak.

Nici Sunak și nici Ministerul Apărării nu au specificat că Beijingul ar fi avut vreo implicare în atacul cibernetic

Biroul din Downing Street al lui Sunak a declarat că firma contractată pentru a gestiona baza de date a fost supusă unei analize de securitate și că vor fi luate măsuri adecvate.

Ministrul Apărării, Grant Shapps, urmează să facă o declarație în fața parlamentului britanic, marți, pentru a prezenta un plan în mai multe puncte pentru a sprijini și proteja personalul militar.

„Beijingul se opune tuturor formelor de atac cibernetic”

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Lin Jian, a declarat că Beijingul se opune tuturor formelor de atac cibernetic și respinge orice încercare de a folosi problemele de securitate cibernetică ”pentru a defăima alte țări”.

Marea Britanie și China au avut dispute în ultimul timp pe tema pirateriei informatice, Londra afirmând în martie că hackeri chinezi s-au aflat în spatele a două atacuri cibernetice de amploare din ultimii ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.