Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac cu BOMBĂ în capitala Greciei. Sediul unei bănci a fost serios avariat

Un atentat cu bombă a avariat miercuri seara o filială a băncii elene Eurobank în plin centrul Atenei, informează AFP, citând o sursă poliţienească, relatează şi agerpres.

Un individ neindentificat avertizase despre iminenţa exploziei printr-un apel telefonic adresat site-ului de informaţii Zugla şi poliţia încercuise zona respectivă.

SUA vinde Irakului armament de 300 de milioane de dolari

Dispozitivul exploziv, plasat într-un rucsac la intrarea în agenţie, a fost detonat la puţin timp după ora locală 22:30 (19:30 GMT) după 35 de minute de la apelul telefonic, avariind clădirea şi imobile din apropiere, potrivit aceleiaşi surse.

Atentatele, fără victime, care vizează ţinte economice, politice şi diplomatice sunt obişnuite în Grecia de câţiva ani, fiind atribuite de către poliţie grupurilor de extremă stângă şi anarhiste.

Ele sunt adesea revendicate în numele organizaţiilor acestor mişcări, în pofida arestării şi condamnării la închisoarea a numeroşi militanţi.

În aprilie 2014, Banca Greciei a fost ţinta unei explozii, revendicate de grupul Lupta revoluţionară a cărei conducători execută în prezent pedepse grele cu închisoarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.