Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac cu dronă asupra unui aeroport din Arabia Saudită - Opt persoane au fost rănite

MFE
drona

Opt persoane au fost rănite marţi într-un atac cu o dronă asupra aeroportului din Abha, în sudul Arabiei Saudite, potrivit coaliţiei militare conduse de Riad ce intervine în Yemen împotriva rebelilor houthi, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Opt persoane au fost rănite şi un avion civil a fost avariat, potrivit primelor informaţii", a anunţat coaliţia militară citată de televiziunea de stat Al-Ekhbariya. "O a doua dronă-capcană ce a vizat aeroportul internaţional din Abha a fost interceptată şi doborâtă", a adăugat ea.

Un prim atac cu dronă împotriva aeroportului a avut loc dimineaţa, fără a se solda cu răniţi sau pagube materiale, potrivit coaliţiei.

Zborurile au fost temporar suspendate după acest prim atac, potrivit El-Ekhbariya.

Coaliţia îi consideră responsabili de aceste atacuri pe rebelii houthi şi denunţă o "crimă de război". Deocamdată, rebelii nu au revendicat atacurile împotriva aeroportului.

Războiul din Yemen a început în 2014, când rebelii houthi au invadat Sana'a şi au alungat guvernul condus de Abd-Rabbu Mansour Hadi. O coaliţie condusă de Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite a intervenit din martie 2015 pentru a-l readuce pe Hadi la putere, însă conflictul care a urmat a ucis zeci de mii de persoane şi a cauzat cea mai gravă criză umanitară din lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.