Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac cu drone în Arabia Saudită - UE cheamă la 'cea mai mare reţinere', după acuzaţiile aduse de Washington împotriva Teheranului

Operation World
Arabia Saudita

Uniunea Europeană a chemat luni la "cea mai mare reţinere" după acuzaţiile aduse de Washington împotriva Teheranului în urma unui atac ce drone asupra unor instalaţii petroliere în Arabia Saudită, care a fost revendicat de rebelii yemeniţi, relatează France Presse, potrivit Agerpres.

"Atacul de ieri cu drone împotriva a două instalaţii petroliere Aramco în Arabia Saudită reprezintă o ameninţare reală pentru securitatea regională", a deplâns purtătoarea de cuvânt a şefei diplomaţiei europene Federica Mogherini. 

"Într-un moment în care tensiunile în regiune exacerbează, acest atac subminează eforturile de dezescaladare şi dialogul în curs", a adăugat ea. 

"Este important să stabilim clar faptele şi să determinăm responsabilitatea acestui atac deplorabil. În acelaşi timp, Uniunea Europeană îşi reiterează apelul pentru cea mai mare reţinere şi o dezescaladare", a declarat ea.

Citește și: Un tânăr a fost lovit în cap de un obiect ce pare a fi glonţ, la circa 2 kilometri de Poligonul Târgu Cărbuneşti

Preţul petrolului a crescut luni după atacul asupra instalaţiilor petroliere saudite, care a redus brutal aprovizionarea mondială şi a trezit teama unei escaladări militare între Statele Unite şi Iran. 

Exploziile au declanşat incendii în rafinăria Abqaiq, cea mai mare pentru prelucrarea petrolului din lume, precum şi pe câmpul petrolier Khurais. 

Rebelii yemeniţi houthi, sprijiniţi de Iran şi care se confruntă de cinci ani cu o coaliţie militară condusă de Riad, au revendicat responsabilitatea pentru atacuri. Secretarul de stat american Mike Pompeo a acuzat Iranul că este în spatele atacului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.