Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac cu gaz lacrimogen în Parlamentul din Kosovo: Două deputate au leșinat / VIDEO

Două deputate în parlamentul kosovar au leşinat după ce aleşi din opoziţie au aruncat joi în sala de şedinţe un dispozitiv cu gaz lacrimogen, pentru a protesta faţă de punerea în aplicare a acordului de normalizare a relaţiilor cu Serbia, relatează AFP şi Reuters.

Deputatele au fost transportate la spital cu ambulanţa. Reprezentantul special al UE în Kosovo, Samuel Zbogar, se afla în sală în momentul producerii incidentului.

Cu puţin timp mai devreme. deputaţii opoziţiei încercaseră să forţeze întreruperea lucrărilor, fluierând şi aruncând cu ouă în direcţia colegilor lor din coaliţia guvernamentală.

Guvernul a denunţat, într-un comunicat, acest 'comportament violent' care 'a depăşit toate limitele celui democratic'.

La 22 septembrie, prim-ministrul Isa Mustafa a fost atacat cu ouă de mai mulţi deputaţi în timpul unui discurs în parlamentul de la Priştina, referitor tot la acordul cu Serbia.

Principalele partide de opoziţie sunt ostile dialogului desfăşurat sub egida Uniunii Europene cu Serbia, susţinând că acesta compromite independenţa proclamată unilateral în 2008 de fosta provincie sârbă.

În 2013, Priştina şi Belgradul au semnat, sub egida UE, un acord de normalizare a relaţiilor, ceea ce a deschis calea, un an mai târziu, pentru decizia de lansare a negocierilor de aderare a Serbiei la blocul comunitar, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.