Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATAC cu maşină capcană în Siria. Patru oameni au murit şi cel puţin 30 sunt răniţi

homs

Patru persoane şi-au pierdut viaţa şi cel puţin 30 au fost rănite în explozia unei maşini-capcană marţi la Homs, în centrul Siriei, a relatat presa oficială, la două zile după ce oraşul, al treilea ca mărime din ţară, a reintrat în totalitate sub controlul forţelor regimului, transmite AFP, conform agerpres.

Explozia s-a produs în apropierea cartierului al-Zahra, locuit în majoritate de musulmani alauiţi, comunitatea preşedintelui Bashar al-Assad.

BUBUITURĂ puternică în cel mai mare mall din Manchester. Oamenii fugeau PANICAŢI - VIDEO

Potrivit agenţiei Sana, doi atacatori s-au apropiat de un baraj la bordul unui vehicul-capcană. Forţele de securitate au deschis focul, iar vehiculul a explodat.

Incidentul survine la două zile după evacuarea ultimului cartier controlat de rebeli la Homs, în baza unui acord supervizat de Rusia, aliată a regimului Al-Assad.

Mii de rebeli şi de civili au părăsit Waer, permiţându-le trupelor preşedintelui Al-Assad să preia controlul total asupra oraşului Homs, supranumit de militanţii antiregim, la începutul revoltei în 2011, 'capitala revoluţiei'.

Cartierul al-Zahra a mai fost ţinta unor atacuri, unele revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

TENSIUNE maximă la frontieră. Armata sud-coreeană A DESCHIS focul

Marţi, în apropiere de Damasc, poliţia a deschis focul asupra unui vehicul care transporta explozivi, lângă un punct de control pe şoseaua spre Sayeda Zeinab, loc de pelerinaj şiit în sudul capitalei. Un civil a fost ucis şi un altul rănit, a relatat Sana.

De la începutul conflictului din Siria, mai mult de 320.000 de oameni au murit şi peste jumătate din populaţie a fost obligată să se refugieze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.